Lijep uvod za istorijsku sezonu

Košarkašice Podgorice spremaju se za novu sezonu u kojoj će prvi put biti učesnice regionalnog takmičenja, jer će nastupiti u WABA 2 ligi. U okviru priprema za nove izazove Podgorica je tokom vikenda učestvovala na međunarodnom turniru u Banjaluci, koji je organizovan povodom 60 godina ŽKK Mladi Krajišnik, a Podgorica je na kraju osvojila pobjednički pehar.

Podgorička ekipa je pokazala klasu na turniru u Banjaluci. Najprije su u polufinalu pobijedile Ratgeber akademiju iz Pečuja 73:56, da bi u finalu bile bolje od sarajevskog Plej-ofa 84:53. Logično iz pobjedničke ekipe dolazi i MVP turnira, a to je Ljube Andrić. Mlada Novljanka u prvom meču imala je 17 poena i 6 skokova, dok je u finalnom duelu postigla 20, uz 5 skokova. Najbolje striejlac turnira bila je Dalila Slatina iz ekipe Plej-of.

Treće mjesto osvojila je ekipa Ratgeber akademije, koja je bila bolja od organizatora turnira ekipe ŽKK Mladi Krajišnik 69:59.

Kada je u pitanju polufinale, Podgorica je od starta vodila, a u finišu bilo je +29 (66:37). Pored Andrić koja je postigla 17, Milena Vujović ubacila je 14, Hajdana Šćepanović 12, a u strijelce su se upisale još Marija Sekulović 7, Marija Dutina 6, Mila Bajčeta 4, Anđela Sekulić, Sara Đukić i Katarina Radulović po 3, Lera Nagornaja i Jovana Radulović po 2. U finalnom meču neizvjesnosti je bilo samo do poluvremena, dok je zatim sve bilo u znaku tima Marka Miloševića, koji je imao i +32 (80:48). Pored Andrić koja je postigla 20 poena dvocifrena je bila Milena Vujović sa 17, u doprinos su dale još Radulović, Šćepanović i Sekulović po 9, Martina Terić i Nagornaja po 4, Anđela Rakočević i Sekulić po 3, Lucija Baković, Dutina i Bajčeta po 2.

Foto: KK Podgorica

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare

Pročitajte još:

NIKŠIĆ PROGNOZA