“Lavovi” ne strahuju od Islanda: Svako se može pobijediti

Kod crnogorskih rukometaša i nakon prespavane noći preovladava žal za propuštenom šansom da se sedmo učešće na EP otvori pozitivnim rezultatom.

“Lavovi” su na start izgubili od Mađara 26:24.

“Mislim da su nam se Mađari nudili. Imali smo šansu za pobjedu, za kojom ćemo dugo žaliti. Tehničke greške su nas baš dosta koštale i ta neka odbrana na samom početku koja nije bila na zadovoljavajućem nivou”, rekao je Aleksandar Bakić.

Luka Radović smatra da bi duel sa Mađarskom trebalo što prije zaboraviti.

“To je sport. Jeste velika šteta za ono što se desilo u posljednjem minutu, ali šta je tu je. Mislim da smo utakmicu izgubili mnogo ranije sa nekim tehničkim greškama koje smo imali. Takođe, faktor sreće dosta utiče na pobjedu i uvijek treba imati malo sreće”, jasan je Radović.

Crna Gora sjutra od 18 sati igra sa Islandom u drugom kolu. Biće to utakmica biti ili ne biti za Lavove, koji nemaju prava na grešku ako žele da produže svoje šanse za drugu fazu Evropskog prvenstva.

“Spremamo se za njih i očekuje nas stvarno težak meč. Oni imaju ulogu favorita, kao i u cijeloj grupi protiv svih ekipa, iako su sinoć pokazali da i oni mogu da kiksaju. Srbija je odigrala odličnu utakmicu, tako da je to neki recept što se tiče Islanda. Agresivnost u odbrani i uz maksimalni fokus u napadu. Oni su protiv Srbije pokazali da se nikad ne predaju. Igraju brzo, a mi moramo brzo da se vraćamo u odbranu. Nadam se da ćemo ispraviti greške iz prve utakmice i pobijediti Island”, poručuje Bakić.

Važnosti susreta svjestan je i Radović…

“Protiv Mađarske smo pokazali da imamo veliki roster igrača na koje može da se računa. To treba sjutra da pokažemo protiv jedne jake reprezentacije kakva je Island i koji je favorit čak i za medalju. Imaju veoma ozbiljne igrače koji su u rangu sa najozbiljnijim igračima na svijetu kao što su Gisli Kristjanson i Omar Magnuson, koji su igrači na top nivou. Ako zaustavimo njih dvojicu i usporimo njihovu tranziciju možemo da očekujemo povoljan rezultat. Svako danas igra rukomet i svako se može pobijediti. Igramo u najujednačenijoj grupi na prvenstvo i do kraja neće biti sigurno ko će proći dalje”, zaključuje Radović.

Foto: RSCG

Pročitajte još:

NIKŠIĆ PROGNOZA