„Lavice“ u grupi sa Mađarskom, Kamerunom i Paragvajem

Rukometašice Crne Gore igraće u grupi B na Svjetskom prvenstvu sa selekcijama Mađarske, Paragvaja i Kameruna , odlučeno je na žrijebu u Geteborgu. Šampionat će se održati od 29. novembra do 17. decembra u Danskoj, Švedskoj i Norveškoj.

Kao osvajačice bronzane medalje na EHF Euro 2022, „lavice“ su bile u povlašćenoj poziciji na žrijebu, a već je poznato da će u preliminarnoj fazi igrati u švedskom Helsingborgu.

Plasman u glavnu rundu izboriće po tri prvoplasirane selekcije.

Crna Gora u drugoj fazi, u okviru novoformirane grupe I u Geteborgu, ukršta sa grupom A čiji nosilac je domaćin Švedska. Uz nju, u toj grupi su Kina, Hrvatska i Senegal.

Nakon glavne runde sa četiri grupe po šest selekcija, slijedi četvrtfinale, u kojem bi izabranice selektorke Bojane Popović u slučaju plasmana među osam najboljih, igrale u Herningu. Potencijalni protivnici u četvrtfinalu bile bi selekcije iz grupe 3, a koju formiraju selekcije iz grupa E i F, čiji nosioci su Danska i Njemačka.

Za Crnu Goru to će ovo biti sedmo učešće na prvenstvima svijeta, a najbolji rezultat je peto mjesto osvojeno na šampionatu u Japanu 2019. godine.

Izvor: RTCG

Foto: RSCG

NIKŠIĆ PROGNOZA