„Lavice“ odradile posao pred odlazak u Ulm

Ženska rukometna reprezentacija Crne Gore odradila je posao protiv Bugarske u posljednjem kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo – „lavice“ su danas u „Morači“, u kombinovanom sastavu, slavile 35:17 i kvalifikacioni ciklus završile sa svih šest pobjeda.

„Lavice“ naredne sedmice u Ulmu očekuju kvalifikacije za Olimpijske igre, pa je u skladu sa tim selektorka, Bojana Popović, danas na teren izvela kombinovanu postavu. U sastavu nisu bile Tatjana Brnović, Dijana Mugoša i Marina Rajčić, dok Matea Pletikosić, Itana Grbić i Ilda Kepić nisu ulazile u igru.

Nakon serije 4:0 (po dva gola Jelene Despotović i Ivone Pavićević) Crna Gora je povela 6:2. Na drugoj strani je u napadu bila raspoložena samo Marinela Panajotova.

Na krilima Despotovićeve „lavice“ su stigle do plus osam (14:6), a onda su gošće vezale tri gola i prišle na 14:9, da bi poslije pogotka Anastasije Marsenić bilo sedam razlike – 16:9.

U drugom poluvremenu je viđena egzibicija – Nikolina Vukčević je postigla tri pogotka zaredom, Crna Gora otišla na 20:11, da bi nakon gola Andrijane Popović „lavice“ kompletirale seriju 9:0 u drugom poluvremenu za plus 15 – 26:11.

Crna Gora je prvi gol u drugom dijelu primila nakon 15 minuta, a mreža naše selekcije se u nastavku tresla samo šest puta.

Jelena Despotović je postigla sedam pogodaka, Tanja Ivanović šest, a Nada Kadović pet.

Na drugoj strani je najefikasnija bila Marinela Panajotova sa šest pogodaka.

Crna Gora 11. aprila u Ulmu protiv Paragvaja igra prvi meč u kvalifikacijama za Olimpijske igre. Rivali u grupi su još Njemačka i Slovenija.

Foto: RSCG/Stefan Ivanović

Pročitajte još:

NIKŠIĆ PROGNOZA