Lakić: Vujović ima moje duboko poštovanje, imam viziju razvoja

Novi predsjednik Udruženja klubova “Centar” (nekadašnje Srednje regije) Risto Lakić, kazao je da će dati cijelog sebe da unaprijedi crnogorski fudbal.

On je danas izabran na tu funkciju nakon pobjede nad protivkandidatom Draganom Vujovićem (16:13) na glasanju vanredne izborne skupštine.

“Mišljenja sam da svi vi ovdje pristuni, koji ste godinama u klubovima, vrijedno radite i borite se za bolje sjutra vašeg tima, imate znanje sposobnost i mogućnost da doprinesete da napravimo nove iskorake u našem fudbalu. Ne postoje veliki i mali, jer svi mi doprinosimo fudbalu na neki način. Ja imam ideje, imam viziju”, kazao je Lakić.

Prioritet će biti da se poboljša infrastruktura, poručio je Lakić.

“Potrebna nam je bolja infrastruktura. Potrebni su nam novi tereni i stadioni. To je najveći problem našeg Udruženja. U saradnji sa lokalnom samoupravom opština na teritoriji našeg udruženja, a odnosi se na gradove Podgoricu, Nikšić, Danilovgrad i Kolašin te novoformirane opštine Tuzi i Zeta, kao i našom krovnom Kućom fudbala nastojaću da pronađem odgovarajuća rješenja za sve klubove. A ponajviše za one iz treće lige, kako bi se trajno riješio ovaj problem”, istakao je Lakić i dodao:

“Jedna od mojih ideja je da, u saradnji sa Glavnim gradom i Fudbalskim savezom, krenemo u realizaciju izgradnje trening kampa u naselju Zlatica. Njegovom izgradnjom riješili bi u velikoj mjeri problem sa odigravanjem utakmica, kako mlađih selekcija, tako i mečeva klubova koji nastupaju u okviru treće lige, odnosno lige seniora Udruženja klubova Centar.

Kazao je da će posebno obratiti pažnju na najmlađu populaciju.

“Nastojaću da fudbal još više i svi zajedno promovišemo među najmlađom populacijom. Smatram da imamo prostora da to uradimo u nekim sredinama gdje su naši članovi, odnosno klubovi našeg Udruženja možda zapostavljeni, odnosno nije im pruženo dovoljno prostora da dobiju nove članove”, kazao je Lakić.

Kazao je da će u saradnji sa lokalnim samoupravama pokušati da riješi finasijske probleme klubova.

“Svjestan sam činjenice da klubovi imaju problema sa finansijama. Svjestan sam i činjenice da ću se već prvog dana sresti sa zahtjevima za pomoć i rješavanje raznih situacija u kojima su se našli neki od klubova. Mišljenja sam da moramo pokušati da dobijemo određenu pomoć od lokalne samouprave i upoznati ih sa jako teškom i složenom situacijom u kojoj se nalaze naši klubovi i, sa druge strane, tražiti pomoć od Fudbalskog saveza Crne Gore”, poručio je bivši igrač Budućnosti i Partizana.

Istakao je da će vrijeme biti najbolji sudija kako je radio.

“Mogu svima vama ovdje da obećam da ću raditi najbolje što znam. Da ću dati cijelog sebe da unaprijedim fudbal. Ne samo u našem Udruženju, nego i u cijeloj našoj zemlji, a vrijeme će biti najbolji sudija jesam li u tome uspio ili ne”, istakao je Lakić.

Na kraju je poručio da Dragan Vujović ima njegovo veliko poštovanje.

“Imao sam dostojnog protivnika za poštovanje. Dragan Vujović bio je pomoćnik selektora mlade reprezentacije, čiji sam ja bio član u ciklusu od dvije godine. Dragan Vujović je bio jedan od najvećih navijača Budućnosti u vrijeme mog mandata kao direktora kluba. Znam, jer smo gotovo svaku utakmicu odgledali zajedno. Zbog svega navedenog, kao i zbog činjenice da je kao igrač ostavio neizbrisiv trag u crnogorskom fudbalu, ima moje duboko poštovanje”, zaključio je Lakić.

Foto: Printskrin/TV Mnesport

Pročitajte još:

NIKŠIĆ PROGNOZA