Kreće EPCG Superliga odbojkaša

Utakmicom Budućnost Volley-a i Lovćena, koja će biti odigrana danas od 17h u SC Morača, počinje sezona prvenstva Crne Gore za odbojkaše . To će biti prvi meč premijernog kola EPCG Superlige.

Preostala dva meča, navedeno je na sajtu Odbojkaškog saveza, igraju se u sjutra, u Baru, gdje će gostovati posljednja dva državna prvaka. Primorski debri zakazan je za 15 sati – Galeb Liko Soho Group ugostiće šampiona, ekipu Budve u SC „Topolica“. Za 20 sati u istoj dvorani zakazan je duel Mornara i bjelopoljskog Jedinstva.

Početak EPCG Superlige odbojkaša bio je planiran za 6. oktobar, ali je prvo kolo pomjereno za sedam dana zbog promjene kalendara takmičenja, usljed odustajanja OK Sutjeska neposredno pred start prvenstva.

Šest timova igraće ligaški dio takmičenja u dvokružnom sistemu, a četiri najbolja očekuje borba u plej-ofu za prvaka.

Budva brani titulu, a u prethodnoj sezoni osvojila je i Kup Crne Gore. Od 27. do 29. oktobra ekipu Miljana Boškovića očekuje i učešće na turniru prve runde kvalifikacija za CEV Ligu šampiona u Burgasu, na kom će igrati redom sa mađarskim Kapošvarom, makedonskom Strumicom i domaćinom, bugarskim prvakom Neftohimikom.

Raspored 1. kola EPCG Superlige odbojkaša

petak, 13. oktobar 

Budućnost volley – Lovćen (17h)

subota, 14. oktobar 

Galeb Liko Soho Group – Budva (15h)

Mornar – Jedinstvo (20h)

Foto: OSCG

Pročitajte još:

NIKŠIĆ PROGNOZA