Kovačević upriličio prijem za šampione u šahu u mlađim kategorijama

Predsjednik Opštine Nikšić Marko Kovačević upriličio je prijem za šahiste OŠK „Mladost“ Nikolu Vojičića i Đorđa Anđelića, koji su osvojili prva mjesta na pojedinačnom prvenstvu Crne Gore u šahu u pionirskoj i omladinskoj konkurenciji, koje je održano u Podgorici.

Kovačević je čestitao mladim šahistima i treneru Miodragu Prijoviću na osvojenim medaljama.

„Opština Nikšić će i dalje pružati podršku, u skladu sa svojim mogućnostima, kako bi ovi mladi šahisti nastavili putem uspjeha. Vi ste na ponos svih nas i drago nam je da predstavljate naš grad i državu na najbolji način“, poručio je predsjednik.

Trener Prijović zahvalio se Kovačeviću na podršci koju pruža i upoznao predsjednika sa detaljima takmičenja.

„U pionirskoj konkurenciji učestvovala su 42 takmičara, a u omladinskoj 16. Nikola je osvojio prvo mjesto u pionirskoj, a Đorđe u omladinskoj, pri čemu su takmičenje završili bez poraza, sa po šest pobjeda i tri remija. Ovaj Omladinski šahovski klub nastaviće i dalje da vrijedno radi sa djecom koja su pokazala vrhunske rezultate na svim takmičenjima. Klub koji postoji od 2007. godine već ima preko 11 omladinskih prvaka, a planova i projekata u narednom periodu ima mnogo“, istakao je Prijović.

Kovačević je mladim šahistima uručio simbolične poklone, a sastanku je prisustvovao i šef kabineta predsjednika Marko Perućica.

Foto: Opština Nikšić

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA