Košarkaši Sutjeske poraženi od Vojvodine

Košarkaši  Sutjeske poraženi su u prvom meču  četvrtfinala NLB ABA 2  lige od ekipe Vojvodine rezultatom 89-84. Iako Nikšićanima nije falilo mnogo za pobjedu, Novosađani su većinu vremena držali značajnu prednost.

Ono što je posebno obradovalo  sve prisutne jeste atmosfera u Sportskom centru koja je po riječima Miloša Minića, trenera Sutjeske podsjetila da Nikšić jeste grad sporta.

„Ogromnu zahvalnost dugujemo sjajnoj nikšićkoj publici. Bili su nam šesti igrač svih 40 minuta i hvala im veliko. Što se utakmice tiče – mi smo dobro otvorili utakmicu, ali kako je vrijeme prolazilo Vojvodina je nametnula svoj ritam igre. Nismo uspjeli da zaustavimo njihov ofanzivni skok i tranziciju. Vojvodina je iskoristila naše slabosti i zasluženo pobijedila. Čestitam im na tome. Čestitam i mojim momcima na dobroj partiji i zalaganju, tu ne mogu ništa da im zamjerim“, izjavio je Minić nakon utakmice.

Posebne pohvale da su se Nikšićani pokazali kao dobri domaćini ima trener ekipe Vojvodine, Miloš Isakov Kovačević.

„Ovdje je lijepo igrati pred publikom koja razumije košarku i zna kada da podrži ekipu, kada da izvrši pritisak na suđenje i kada da da vjetar u leđa svojoj ekipi. Mi smo igrali dobru utakmicu, ali smo, zbog određenih oscilacija u trećoj i četvrtoj četvrtini došli u situaciju da pobijedimo manjom razlikom. Nametnuli smo naš ritam u većem dijelu meča. Čestitam momcima na pobjedi, a domaćinu na gostoprimstvu i jednoj izuzetnoj borbi. Pokazali su da imaju ozbiljan karakter, koji ovaj stručni štab i ovaj tim posjeduju. Čestitam im na svemu što rade u domaćem prvenstvu, nadam se da ćemo i mi u Novom Sadu za sedam dana da budemo jednako dobri domaćini.“

Željko Rebrača, nekadašnji košaraškaš reprezentacije Jugoslavije je takođe pohvalio organizaciju našeg grada.

Marko Kovačević, predsjednik Opštine istakao je koliko su ovakva sportska dešavanja važna za Nikšič.

Početak utakmice Sutjeska je imala prednost osam razlike, ali je Vojvodina vezala pet poena i preokrenula rezultat u svoju korist, 16:13.  Tri poena Radosava Spasojevića pri kraju prve deonice  dovode do izjednačenja. Četvrtina se završava rezultatom 21-22.

Sutjeska je dobro otvorila drugu deonicu, za to je bio zaslužan Pavle Đurišić koji je poentirao sa tri poena.  Nikšićani su pružili dobru odbranu, a Jovan Vojinović vezao je šest poena, što je dodatno pokazalo karakter ekipe iz Nikšića koja je  imala pet koševa razlike u svoju korist. Nakon sredine 2/4 Vojvodina ima dvocifrenu prednost. 

Nikšićani su do samog kraja istrajali da održe ritam uz navijače kao 6. Igrača i vrate se u igru poenima Miloša Jovića smanjuju razliku na 7 poena.

Sami kraj utakmice ekipa grada pod Trebjesom dolazi na samo 3 boda razlike trojkom Kočovića, ali faul Spasojevića dovodi ekipu Vojvodine na slobodna bacanja.

Utakmica je završena rezultatom 84-89 uz podršku svih prisutnih u hali Sportskog centra.

U ekipu Nikšićana najefikasniji je bio Radosav Spasojević sa 20, pratio ga je Kočović sa 15, dok su Mitrović i Vojinović dali 10 poena.

Revanš će se odigrati u Novom Sadu 17.aprila.

Tijana Krunić/Dejan Caušević

Foto/video: RTNK

Pročitajte još:

NIKŠIĆ PROGNOZA