Kadetkinje RK „Trebjesa“ osvojile turnir „Više od igre“ u Sarajevu

Kadetkinje Rukometnog kluba (RK) „Trebjesa“ Nikšić osvojile su prestižni 8. međunarodni turnir „Više od igre“ Sarajevo 2023, a Maša Dubljević proglašena je za najbolju golmanku turnira.

Sarajevo je od petka do nedelje bio domaćin jednog od najkvalitetnijih razvojnih rukometnih turnira za mlade rukometne nade iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Hrvatske, Slovenije i Crne Gore. Riječ je o sada već tradicionalnom 8. Međunarodnom rukometnom turniru pod nazivom „VIŠE OD IGRE“ koji se igra u tri generacije dječaka (U 17, U15 i U13) i jednoj generaciji djevojčica (U15), kazali su iz RK „Trebjesa“ Nikšić.

Navode da je to turnir koji je stvorio imidž jednog od najjačih rukometnih turnira za mlade u regiji.

Na turniru je učestvalo 36 ekipa iz 5 država i okupio je preko 800 dječaka i djevojčica.

Organizator ovog sportskog turnira je Udruženje za podsticaj kulture, turizma, umjetnosti i sporta „SPIRITUS“ Sarajevo.

„Cilj turnira je da se rukomet popularizira kao sport i da se što veći broj djece uključi u rukometne škole. Organizacijom ovog turnira želimo da pomognemo klubovima da uspostave bolje međusobne odnose sa ciljem da talentovanim mladim igračima ovog uzrasta obezbjedimo uslove kakvi su im potrebni da postanu vrhunski igrači, a samim tim i dobri ljudi što je još i bitnije“, stoji u saopštenju organizatora.

Iz RK „Trebjesa“ kažu da je ekipa generacija 2008/2009 sasvim zasluženo osvojila prvo mjesto. U grupi su savladali ekipu ZRK Novske iz Hrvatske rezultatom 23:5, zatim RK Novi Beograd rezultatom 17:9, ekipu Hadžića rezultatom 22 :11, dok su u finalu bile bolje od Gruda rezultatom 23:8. Kolilko su dominantne bile u finalu govori podatak da prvo poluvrijeme nisu primile nitijedan gol, a protivnik tek u 20. minutu postigao svoj prvi gol kod rezultata 18:1.

„Maša Dubljević sasvim zasluženo ponijela je nagradu za najboljeg golmana turnira. Turnir su osvojili: Anđelina Orbović, Ivana Savić, Ksenija Nikčević, Maša Dubljević, Ksenija Petrušić, Anđela Pejović, Anđela Vujović, Isidora Gogić, Nikolina Čolaković, Raičević Nikoleta, Slađana Ćalasan, Ksenija Perunović, Mirjana Koprivica, Sara Šakotić, kao i tri igračice iz generacije 2010/2011 Anđela Stanišić, Radulović Anastasija i Mia Matijašević. Ekipu je vodio trener Miloš Bošković“, zaključuju u saopštenju.

Foto: Rukometni klub „Trebjesa“ Nikšić

NIKŠIĆ PROGNOZA