Kadetkinje počele pripreme za Eurobasket: Šekularac računa na 19 igračica

Kadetska ženska košarkaška reprezentacija Crne Gore okupila se danas u Podgorici, čime je zvanično počela pripreme za Evropsko prvenstvo, koje se održava u Miškolcu od 16. do 24.avgusta.

Naše kadetkinje prošle godine igrale su finale B prvenstva Evrope i samim tim izborile A diviziju. Istina, gotovo cijeli tim sada čini našu juniorsku reprezentaciju, a generacija 2008.godište imaće priliku da se u najelitnijem rangu oproba sa najjačim evropskim selekcijama i stiče veliko iskustvo.

Selektor Dražen Šekularac pozvao je 19 igračica, a naše kadetkinje pripreme će odraditi u Tivtu.

Na spisku selektora Šekularca su: Vanja Kaluđerović (Lovćen), Nađa Dubljević, Ana Jovović, Milena Bijelović, Anđela Janković (Olymp), Mila Kovačević, Maša Praščević, Sara Šekularac, Mia Bajo, Jelena Nikolić, Lara Tomanović (Sea Stars), Anja Adžić (Primorje), Marija Sekulović, Milena Vujović, Blanka Jovović, Martina Terić, Anđela Sekulić, Sofija Vučković, Lucija Baković (Budućnost Bemax).

Kadetska reprezentacija ima šest zakazanih provjera – 17. i 18.jula igraće protiv Turske u Tivtu, zatim će ,,crvene” gostovati selekciji Hrvatske 27. i 28.jula, a posljednje provjere biće protiv Srbije 9. i 10.avgusta.

Crna Gora je u grupi D, gdje su još Slovenija, Finska i Belgija, a premijerni meč ,,crvene“ igraju 16. 8avgusta protiv Slovenije.

-Ako se zna da je Finska prošle godine bila četvrta, a Belgija deveta gdje je čak šest igračica bilo 2008.godište i upravo one su bile glavne igračice, a da je Slovenija uvijek dobra dugogodišnjeg sistema, jasno je da nas čeka paklena grupa. Neće biti lako, nama su sada tu samo tri igračice iz tima koji je iz izborio A diviziju. Ali, pred nama je pripremni period koji moramo odraditi na najbolji način i nastojati da ostavimo što bolji utisak, jer je za ove djevojke važno da stiču iskustvo i ovo prvenstvo mnogo će im značiti kako bi napredovale – kazao je Šekularac.

U stručnom štabu Šekularca su tim menadžer Backo Backović, trener Sanja Praščević i kondicioni trener Dušan Starčević.

Foto: KSCG

NIKŠIĆ PROGNOZA