Kadeti savladali Sjevernu Makedoniju i u drugom prijateljskom meču

Kadetska košarkaška reprezentacija Crne Gore savladala je juče u Tivtu selekciju Sjeverne Makedonije (96:63) u drugom prijateljskom meču u okviru priprema za B prvenstvo Evrope, koje će se održati u Skoplju od 8. do 17. avgusta.

Izabranici selektora Demira Kalića su drugi put u dva dana savladali Sjevernu Makedoniju – Crna Gora je i u drugom meču dominirala, serijom 12:0 stigla do prednosti 28:11, a već nakon 10 minuta vodila 30:14.

Sjajnom igrom „crveni“ su do poluvremena postigli 55 poena, tako da je bilo jasno da ih čeka rutinski posao do trijumfa.

U našoj selekciji Stanković je opet bio najefikasniji sa 19 poena, uz sedam skokova.

Mugoša je ubacio 17, Stanković i Bajčeta su dodali po osam poena. Ðukanović je pored sedam poena, imao 11 skokova, a isti košgeterski učinak imao je Veković.

U strijelce su se upisali još Brnović (6), Bardić i Mićković po (5), Gašić, Radović, Ćupić i Milić po (2).

Naši kadeti će do odlaska na prvenstvo imati još šest provjera – u Sarajevu 20. i 21. jula protiv Bosne i Hercegovine i U18 selekcije Saudijske Arabije, zatim slijedi dvomeč (23. i 24. jul) u gostima protiv Hrvatske, dok će utakmice protiv Srbije (31. jul i 1. avgust) u Tivtu biti generalne provjere pred šampionat.

Foto: KSCG

NIKŠIĆ PROGNOZA