Kadeti bili na korak od pobjede, pa penalima izgubili od Poljske

Kadetske reprezentacija Crne Gore poražena je od Poljske u prvom kolu međunarodnog turnira „Sirenka kup“.

„Sokoli“ su dva puta vodili, ali je domaćin ipak došao do pobjede nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca – 2:2 (4:3).

„Nijedan rezultat nije za potcijenjivanje, a najmanje remi sa Poljskom u utakmici gdje smo dva puta vodili i do kraja imali dvije stopostotne šanse koje ne smijete promašiti, ako hoćete da pobijedite“, kazao je selektor Radovan Kavaja.

„Na kraju, ništa se ne broji osim rezultata, a mi smo još nezreli da znamo to da čuvamo i kada ste u situaciji da vas do pobjede dijele minuti. Ne želim da komentarišem suđenje kod situacija kad smo primili golove, jer smo ovu utakmicu i pored toga morali da dobijemo. Mnogo bi nam značila pobjeda za naredne dvije utakmice, ovako, pored umora iz zahtjevne utakmice, ostaje i to psihološko opterećenje koje moramo pokušati da dovedemo do minimuma za naredni meč“.

Crna Gora povela je golom napadača Legije iz Varšave Kristijana Jovovića u 7. minutu. Jovović je bio na pravom mjesto poslije stative Jovana Anđića. Petnaestak minuta kasnije, Poljska je došla do izjednačenje preko Kristijana Rosteka.

U finišu prvog poluvremena ,,sokoli“ su stigli do novog vođstva. Andrija Vukoje je ukrao loptu rivalu, da bi zatim Matija Jovanović iskoristio asistenciju Petra Ražnatovića za 1:2.

Konačan rezultat postavio je Mikolaj Černjatovič u 87. minutu iz sumnjivog jedanaesteerca, dosuđenog nakon duela Đorđa Fabrisa i Bartoša Sivale.

Po pravilima turnira, pristupilo se izvođenju jedanaesteraca, gdje je Poljska bila uspješnija – 4:3.

U drugom kolu turnira, koje je na programu 6. septembra, Crna Gora se od 13 časova sastaje sa Norveškom.

Crna Gora: Dimitrije Minić, Marko Glendža (od 57. Mark Đokaj), Aleksa Perišić (od 81. Stefan Delić), David Maraš, Petar Ražnatović (od 75. Viktor Bubanja), Matija Jovanović (od 81. Viktor Lesjak), Đorđe Fabris, Edi Nikočević (od 81. Andrija Anđelić), Jovan Anđić (od 57. Vuk Pavićević), Andrija Vukoje, Kristijan Jovović (od 57. Darvin Đukić).

foto: FSCG

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA