Juniorke ubjedljivo savladale Švedsku

Ženska juniorska košarkaška reprezentacija Crne Gore savladala je sinoć Švedsku (65:46) u 3. kolu Evropskog prvenstva B divizije, koje se održava u Rumuniji.

Crna Gora je na skoru 2-0.

Izabranice Petra Stojanovića povele su na startu 7:0, a onda se ušlo u period sa dosta grešaka i malo poena, tako da je na kraju prve dionice bilo 10:8.

Nakon poena Ljube Andrić u 18. minutu Crna Gora je prvi put stekla dvocifrenu prednost (28:17), da bi na poluvremenu bilo 32:19.

Ključni period bila je treća četvrtina, kada su naše juniorke rivala svele na samo sedam poena, pa je Crna Gora u 30. minutu imala vođstvo 45:26, čime je bilo jasno da će se upisati nova pobjeda. Sredinom četvrte četvrtine bilo je i plus 25 (59:34), pa je do kraja sve bilo stvar rutine…

Najefikasnija je bila Jelena Bulajić sa 16 poena, uz pet skokova. Atina Radević je dodala 11 poena, a imala je pet skokova, dok je Janja Dragišić ubacila 10 poena.

Anđela Rondović je uz šest poena, imala sedam skokova, dok su po pet poena postigle Mila Mijušković i Anastasija Kasalica. Daria Mandić i Valentina Vrcan dodale su po četiri poena, baš kao i Ljube Andrić, koja je imala i pet skokova.

U narednom kolu, Crna Gora će u utorak (17:30) igrati protiv Bosne i Hercegovine.

Foto: FIBA

NIKŠIĆ PROGNOZA