Juniorke Crne Gore bolje od Albanije

Ženska juniorska odbojkaška reprezentacija Crne Gore pobjedom je završila nastup na Balkanskom prvenstvu u Brčkom (Bosna i Hercegovina) – izabranice Marka Radusinovića su pobijedile Albaniju 3:0 i šampionat završile sa pobjedom i tri poraza.

Prije pobjede protiv Albanije, Crna Gora je poražena od Srbije (0:3), Turske (1:3), Bosne i Hercegovine (1:3).

Što se meča sa Albanijom tiče, naše juniorke su u prvom setu nagovijestile da će slaviti prvi trijumf u Brčkom. U drugom setu Albanija je bila u igri u uvodnih 15 poena, kada je Crna Gora napravila seriju od pet vezanih poena, preokrenula i usmjerila set na svoju stranu. Uslijedila je ubjedljiva završnica naših odbojkašica, koja je krunisana sa sigurnih 25:16 za vođstvo 2:0 u setovima.

Najviše neizvjesnosti viđeno je u trećem setu, u kojem nijedna reprezentacija nije uspijevala da stekne značajniju prednost sve do samog finiša, kada je Crna Gora sa pet vezanih poena došla do nedostižnih 21:17…

Majda Čakar osvojila je 14 poena, a u našoj selekciji dvocifrena i Nevena Vukčević sa 11 poena.

Crna Gora – Albanija 3:0 (25:20, 25:16, 25:22)

Brčko – Sportska dvorana “Magnet”.

Crna Gora: Bogojević 5, Čakar 14, Matunović 1, Krivokapić 2, Vlaović 7, Đukić, Rudan 4, Madžgalj (libero), Labović (libero), Božović, Vukčević 11, Davidović, Ražnatović 1, Ćetković 1.

Albanija: Kodra 15, Suvarija 1, Miliku 4, Stafa, Ljapa (libero), Mehmeti (libero), Đišja 4, Sulejmani 4, Ndoj, Bregu, Ngjelina 5, Maljaj 7, Anaj 2, Ramo.

Foto: OSBiH

NIKŠIĆ PROGNOZA