Juniori se okupili u Podgorici

Muška juniorska odbojkaška reprezentacija Crne Gore (igrači rođeni 2005. godine i mlađi) okupila se u Podgorici, u hotelu “VOCO”, i počela pripreme za za prvu rundu zonskih kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. 

Na prozivci novog selektora Dejana Radića bilo je 14 igrača, a to su tehničari Avram Božović, Luka Milošević (Budućnost volej), korektori Luka Lojić, Kosta Poleksić (Budućnost volej), primači servisa Lazar Cimbaljević (Jedinstvo), Nikola Vukčević (Top volej), Vuk Stanojević (Budućnost volej), Filip Milosavljević (Budva), srednji blokeri Nikola Đurović, Srđan Petrović (Jedinstvo), Stefan Petričević (Budućnost volej), Jovan Drešić (Galeb Liko Soho Group), libera Damir Ćatović (Jedinstvo) i Aleksa Radić (Budućnost volej).

Crna Gora će prvu rundu kvalifikacija igrati u Rumuniji, od 11. do 13. januara, a rivali su Rumunija, Turska i Bugarska.

– Pokušaćemo da, nakon novogodišnjih praznika, podignemo formu naših igrača koji su posljednjih dana bili bez treninga. Biće to malo teže jer su pripreme relativno kratke, svega sedam dana, ali šta je, tu je. Tu smo da se pokažemo u najboljem mogućem svjetlu u kvalifikacijama, na koje idemo sa ekipom koja je relativno mlada. Ima tu igrača 2005. godišta, međutim ima i mlađih, 2006, 2007, najmlađi igrač nam je 2010. godište. To je 14 naših najboljih igrača trenutno u ovoj generaciji – rekao je selektor Dejan Radić.

Druga runda kvalifikacija na programu je od 4. do 7. aprila, a žrijeb će biti obavljen u februaru. Juniorsko Evropsko prvenstvo za odbojkaše odigraće se u Srbiji i Grčkoj od 26. avgusta do 7. septembra.

– Idemo u Rumuniju da pokušamo da učinimo najbolju stvar, da se pokažemo u najboljem svjetlu i da pokušamo da pobijedimo u nekoj od utakmica, kojom bismo uspjeli da se plasiramo na drugi kvalifikacioni turnir. Ukoliko zauzmemo drugo ili treće mjesto, nastavljamo dalje kvalifikacije, a prvo mjesto značilo bi direktne kvalifikacije na Evropsko prvenstvo – zaključio je Radić, kome će u ovoj akciji pomoćnik biti Jovan Radulović.

Juniore je na okupljanju pozdravio Nikola Kažić, direktor reprezentativnih selekcija.

Foto: OSCG

NIKŠIĆ PROGNOZA