Juniori ponovo bolji od Sjeverne Makedonije

Crnogorska juniorska košarkaška reprezentacija savladala je Sjevernu Makedoniju (81:63) u okviru priprema za B prvenstvo Evrope, koje se igra od 26.jula do 4. avgusta u Skoplju.

Za razliku od prvog prijateljskog duela istih timova, koji je odigran juče, ovog puta sve je bilo u znaku “crvenih”, koji su serijom 13:0 u finišu prve četvrtine uspjeli da stignu do dvocifrene razlike nakon 10 minuta – 26:16.

Poenima Petrovića domaća selekcija je u 17. minutu prišla na posjed zaostatka (32:29), ali je i u finišu druge dionice Crna Gora napravila seriju i to 11:1, čime je na veliki odmor otišla sa vođstvom 43:30.

U nastavku meča razlika je konstatno rasla, tako da su na kraju izabranici selektora Marka Sekulića, upisali ubjedljiv trijumf.

U našoj reprezentaciji najefikasniji bio je Andrija Vujačić sa 12 poena, a dvocifren je bio još Lazar Čarapić (10). U prvom meču ovih timova Crna Gora je trijumfovala 92:90. Do kraja priprema, naša juniorska reprezentacija imaće još četiri provjere – dvije protiv Srbije (13. i 14.jul u dvorani “Nikoljac”), a na istom mjestu ugostiće i Kosovo (19. i 20. jula).

Foto: KSCG

Pročitajte još:

NIKŠIĆ PROGNOZA