Jovetić emotivan uoči finala: Neću se radovati golu protiv Fiorentine

U periodu od 2008. do 2013. godine crnogorski fudbaler Stevan Jovetić je igrao za Fiorentinu. Nakon karijere u Partizanu, Jovetić je odlučio da se oproba u jačoj ligi, a destinacija je bila Firenca.

U dresu „viole“ kapiten „hrabrih sokola“ je odigrao 135 utakmica i postigao 40 golova, da bi na ljeto 2013. godine iz Fiorentine otišao u Mančester siti.

Nakon Sitija, Jovetić je igrao u Interu, Sevilji, Monaku i Herti, postao jedan od rijetkih koji je igrao u pet najjačih fudbalskih šampionata, a onda u septembru prošle godine stigao u Olimpijakos.

Na 33 utakmice u dresu Atinjana crnogorski napadač je postigao osam golova, upisao četiri asistencije, a ima priliku da sezonu završi osvajanjem trofeja, budući da će Olimpijakos 29. maja na domaćem terenu igrati u finalu Lige konferencija, što je prvo evropsko finale u istoriji kluba.

A protivnik je Fioretina. Biće to emotivno veče za Jovetića.

„Ako postignem gol u finalu protiv Fiorentine, neću se radovati. Previše volim i poštujem Fiorentinu da bih to uradio“, rekao je Jovetić u intervjuu za italijansku „Gazetu“.

Jovetić je italijanskim novinarima otkrio i najljepše momente tokom boravka u Firenci. Prisjetio se sezone 2009/2010. kada je sa Fiorentinom igrao u Ligi šampiona. „Viola“ je tu sezonu počela u kvalifikacijama, a u posljednjoj rundi plej-ofa eliminisala lisabonski Sporting zahvaljujući većem broju postignutih golova u gostima. Upravo je u revanšu, u Firenci, gol vrijedan plasmana u elitu postigao Jovetić.

„Imao sam dugu kosu i fantastične saigrače. Pamtim gol protiv Sportinga, tada se sve promijenilo. Taj gol nam je omogućio da igramo u Ligu šampiona. U tom takmičenju pamtim golove protiv Liverpula i nakon toga utakmicu protiv Bajerna u osmini finala. Suđenje na tom meču nije bilo savršeno. Da je suđenje bilo bolje, siguran sam da bismo stigli do finala“, uvjeren je Jovetić.

Sa nekim saigračima iz tog perioda je i dalje u kontaktu.

„Tu su Mutu, Frej, Kuzmanović i Seferović. Sa njima se čujem. U kontaktu sam i sa nekim osobama iz kluba“, rekao je Jovetić.

Olimpijakos je ovu sezonu počeo u Ligi Evrope, gdje je osvojio treće mjesto u grupi, pa je takmičenje nastavio u Ligi konferencija. U nokaut fazi Atinjani su eliminisali Ferencvaroš. Makabi iz Tel Aviva, Fenerbahče i Aston Vilu. Do istorije je ostala jedna utakmica i to u Atini, ali na stadionu AEK-a.

„Imamo odličan individualni kvalitet, dobro smo organizovani, imamo dobre navijače. Nećemo igrati na našem stadionu, ali ćemo imati veliku podršku. Atmosfera će biti kao da igramo na našem terenu“, priča Jovetić.

Crnogorski internacionalac ima priliku da osvoji prvi evropski trofej u karijeri.

„Prošle sezone su moji bivši timovi, Mančester siti, Inter, Fiorentina i Sevilja, igrali u evropskim finalima. Sada je konačno na mene došao red. Srećan sam, jer je ovo moje prvo evropsko finale u karijeri“, zaključio je Jovetić.

Foto: FSCG

NIKŠIĆ PROGNOZA