Jovanović: Ponosna sam na ekipu

Kapitenka ženske košarkaške reprezentacije Crne Gore, Milica Jovanović kazala je da plasman u četvrtfinale Evropskog prvenstva ogroman uspjeh, te da je ponosna na ekipu.

Ona u današnjem meču sa Srbijom nije mogla previše da pomogne, jer je u četvrftinalu sa Francuskom zaradila povredu lista.

“Nije lako, pogotovo zato što nisam mogla pomoći svojim saigračicama i evo ovako jedno veliki “izvini” za sve njih.Mora se priznati da je ovo veliki uspjeh, s obzirom da se niko nije nadao da ćemo doći do ovog nivoa i još ako uzmemo u obzir ko nije sve u prvih osam. Mogle smo i ostaće velika bol i žal što nismo. Osjetile smo i tokom utakmice da možemo, mogle su i bez mene i bez bilo koje druge, ali eto, to je što je. Jako sam ponosna na saigračice i na borbu svih 40 minuta, tu smo neprikosnovene”, istakla je Jovanović.

Ona je izrazila želju da i u narednim akcijama bude dio reprezentacije.

“Nadam se da hoću, još par godina. Ako ne mogu fizički da iznesem do kraja, kao što nisam sada, tu sam da prenesem svoje iskustvo, da ih bodrim i pokažem kako i kuda. Ne treba da žalimo ni za čim, tri pobjede su mnogo više nego što je bilo ko očekivao.”, kazala je naša kapitenka.

Izvor: RTCG

Foto: FIBA

NIKŠIĆ PROGNOZA