Jovanović: Budućnost prava sredina za mene, daću maksimum u svakom meču

Đorđe Jovanović, novi igrač Budućnosti, kazao je da smatra da je donio pravu odluku, kada se ovog ljeta nakon pet godina vratio u „plavi“ tabor.

„Mislim da sam donio pravu odluku nakon tri sezone u Partizanu i jedne sezone u Americi, G ligi. Mislim da je Budućnost prava sredina za mene, vraćam se kući poslije skoro pet godina i vjerujem da dolazim u pravo vrijeme, kada sam sazrio, da sam spreman i da mogu da dam maksimum ove sezone“, kazao je Jovanović za klupski sajt.

On ima iskustvo iz razvojne lige u Americi.

„Put jeste drugačiji ali ga ja ne bih mijenjao. Vjerujem da sam i tada donio pravu odluku jer je odluka uslijedila nakon nedostatka minuta u Partizanu, u dogovoru sa trenerom Obradovićem, porodicom i agentima. Pošao sam u sredinu koja je malo drugačija i malo teža za Evropljane koji nisu upoznati sa cijelim sistemom, ali sa svojim radom, trudom i zalaganjem sam zaslužio dobru ulogu i dobru minutažu“, istakao je Jovanović.

Poručio je da će pokušati da doprinese ekipi najviše što bude mogao.

„Moja očekivanja su da dam svoj maksimum, kao i uvijek. Da doprinesem dobrom energijom, da doprinesem ekipi što više mogu. Da kao ekipa se borimo, da odigramo svaku utakmicu kao da je poslednja i da zabilježimo što više pobjeda.

On se osvrnuo na osvojenu bronzu sa našom reprezentacijom do 20 godina u Podgorici.

„Iskreno, te godine niko nije očekivao takav uspjeh, ni mi sami. Poslije prve utakmice koja je bila za nas dosta loša i doživjeli smo neočekivani poraz vratili smo se u turnir, pogotovo pobjedom protiv Turske. Protiv Litvanije smo već bili umorni ali smo uspjeli da osvojimo treće mjesto protiv Izraela i da donesemo medalju“, kazao je Jovanović.

Na kraju je imao poruku i za navijače…

„Navijači mogu očekivati od mene da ću uvijek biti na 100%. Energija, odbrana, uvijek prisutan na parketu i želio bih da pozovem sve navijače Budućnosti da nas ove sezone podrže u što većem broju“, zaključio je Jovanović.

Foto: KK Budućnost

NIKŠIĆ PROGNOZA