Jovanka Radičević postala ambasador EHF-a

Jedna od najboljih rukometašica Crne Gore u istoriji Jovanka Radičević postala je ambasador EHF-a.

Čelnici evropske rukometne federacije, pokrenuli su projekat pod nazivom „Respect Your Talent“, sa ciljem da mladim rukometašima i rukometašicama pomognu, kako u igračkom smislu, tako i u svim ostalim sferama života.

Njen zadatak biće da pruži podršku mladim igračicama na šampionatima Evrope u konkurenciji do 19 i 17 godina koja su na progamu ovog ljeta.

Radičević se oprostila od dresa Crne Gore, na prošlom šampionatu Evrope, na kojem su „lavice“ stigle do bronzane medalje.

Jovanka je tokom karijere osvajala titulu klupskog prvaka Evrope, trofej u Kupu kupova, zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu, te srebrnu na Olimpijskim igrama….

„Izuzetno sam srećna i ponosna što sam dobila čast da budem ambasador EHF-a u jednom zaista sjajnom projektu. Daću sve od sebe da pomognem mladim rukometašicama u svakom smislu. Smatram da je projekat sjajan, a čast koju sam dobila je stigla u momentu kada sam i sama pokrenula rukometni kamp za devojčice, sa ciljem da im pomognem da ostvare svoje sportske snove, ali i da postanu pravi ljudi prije svega“, kazala je Radičević za sajt EHF.

Izvor: Dnevno

Foto: IHF

Pročitajte još:

NIKŠIĆ PROGNOZA