Joksimović saopštio spisak za pripreme za Evropsko prvenstvo

Selektor muške seniorske odbojkaške reprezentacije Crne Gore, Ivan Joksimović, saopštio je spisak za pripreme odbojkaša za Evropsko prvenstvo 2023 koje će se odigrati od 28. avgusta do 16. septembra u Italiji, Sjevernoj Makedoniji, Bugarskoj i Izraelu.

Naši najbolji odbojkaši okupiće se 17. jula u Kolašinu, a tokom pripremnog perioda odigraće prijateljske utakmice sa selekcijama Izraela, Kameruna i Japana.

Seniori Crne Gore sve utakmice grupne faze igraju u Skoplju u Sjevernoj Makedoniji, a protivnici u grupi C će im, pored domaćina Sjeverne Makedonije, biti selekcije Holandije, Danske, Češke i Poljske.

U toku pripremnog perioda, izabranike selektora Ivana Joksimovića očekuje i nekoliko provjera. Crna Gora će ugostiti selekciju Izraela, sa kojom će naši odbojkaši igrati prijateljske utakmice 7. i 8. avgusta, selekciju Kameruna, sa kojom će odigrati tri meča 15, 16. i 18. avgusta. Posljednju provjeru pred početak Evropskog prvenstva naš nacionalni tim imaće 23. i 24. avgusta sa B reprezentacijom Japana, koja će takođe biti gost u Kolašinu.

U stručnom štabu, pored selektora Joksimovića biće pomoćni treneri, Miloš Marković, Miljan Bošković i Darko Prebiračević, kondicioni treneri Vladimir Živanović i Mirko Eraković, statističar Luka Zucović i fizioterapeut Nikola Vojinović.

SPISAK ZA PRIPREME:

TEHNIČARI:

Danilo Dubak (Budućnost volley)
Rastko Milenković (Budva)
Marko Joksimović (Katar Sport)

SREDNjI BLOKERI:

Luka Babić (Surabaya Samator, Indonezija)
Matija Ćinćur (Budva)
Blažo Milić (Makabi, Izrael)
Srđan Petrović (Jedinstvo)
Nikola Đurović (Jedinstvo)

KOREKTORI:

Aleksandar Minić (Džakarta Pertamina, Indonezija)
Đorđe Jovović (Triglav, Slovenija)
Bojan Strugar (Budućnost volley)

PRIMAČI SERVISA:

Marko Bojić (Al Nasr, Saudijska Arabija)
Vojin Ćaćić (Fridrihshafen, Njemačka)
Ivan Zvicer (Al Džazira, Emirati)
Jovan Delić (Makabi, Izrael)
Benjamin Hadžisalihović (Budva)
Nemanja Peruničić (Merkur Maribor, Slovenija)

LIBERO:

Milan Rovčanin (Jedinstvo)

Izvor: Dnevno

Foto: OSCG

NIKŠIĆ PROGNOZA