Jelena Dubljević završila karijeru

Legenda crnogorske košarke, Jelena Dubljević, odlučila je da završi karijeru.

Dubljević je željela karijeru da završi nakon predstojećeg Eurobasketa, ali je povreda spriječila da se pojavi u Izraelu i Sloveniji.

“Davno je bilo kada sam debitovala u seniorskoj konkurenciji, još 1999. u Rolingu iz Nikšića. Sa 15 godina bila sam dio evroligaškog tima, Budućnosti i od tada sam imala sreću da igram u najjačim ligama,” napisala je Jelena na Instagramu.

Nakon Budućnosti igrala je u Španiji, Francuskoj, Rusiji, Turskoj, Kini i SAD. Igrajući u WNBA osvojila je titulu sa Los Anđeles Sparksima 2016.

Poseban pečat dala je igrajući za reprezentaciju Crne Gore. Sa „crvenima” je dva puta bila na pragu medalje – 2011. u Poljskoj, kada je tim Miodraga Baletića sa svih šest pobjeda stigao do četvrtfinala, a onda stao protiv Turske (56:44), te 2015. u Mađarskoj, kada su izabranice Momira-Moma Milatovića poražene u borbi za polufinale od Španije 75:74.

“Poseban dio moje karijere, ako ne i najvažniji, su dani u crvenom dresu. Igranje za moju zemlju me je najviše ispunilo i uvijek sam davala sve za reprezentaciju. Igrala sam sa velikom željom i posebnom energijom, kako bi država na mene bila ponosna, jer to je moja najveća ljubav!”

Ove sezone je sa turskim Mersinom stigla do finala Evrolige, u kojem je bolji bio Fenerbahče.

“Moj plan je bio da završim nakon Evropskog prvenstva ovog ljeta. Nažalost to se neće desiti zbog medicinskih problema i tužna sam zbog toga. Jelena je otišla”, poručila je legendarna Jelena Dubljević.

Foto: FIBA

Pročitajte još:

NIKŠIĆ PROGNOZA