Jelena Despotović nakon osam godina ponovo u „plavom“ dresu

Jelena Despotović, lijevi bek reprezentacije Crne Gore, od danas je nova igračica Budućnost Bemax, u čije redove dolazi iz mađarskog FTC-a, a potpisala je ugovor do kraja naredne sezone.

Despotović, 29-godišnji bek koji je sa reprezentacijom osvojila titulu prvaka Evrope 2012, već je odradila prvi trening sa novim saigračicama, a s obzirom na to da je ove sezone već nastupala za FTC u EHF Ligi šampiona, pravo nastupa za Budućnost u elitnom takmičenju, ima od osmine finala, ukoliko naš klub izbori plasman u eliminacionu rundu.

Njen povratak je velika stvar i za reprezentaciju, koju od 30. novembra očekuje nastup na Svjetskom prvenstvu, a u aprilu naredne godine i kvalifikacioni turnir za plasman na Olimpijske igre u Parizu.

U mađarskom FTC-u, Despotović ove sezone nije imala adekvatnu minutažu, pa će kroz treninge u Budućnosti i eventualni nastup u eliminacionoj rundi EHF Lige šampiona, pokušati da se vrati na nivo kada je imala značajnu reputaciju u evropskim okvirima.

Despotović je od 2012. do 2015. nosila dres Budućnosti i bila u sastavu tima koji je 2015. osvojio drugi trofej EHF Lige šampiona u klupskoj istoriji.

Nakon toga je nastupala za mađarski Debrecin, slovenački Krim, te mađarske klubove Đer i FTC.

Sada se vraća u redove Budućnosti sa željom da ponovo potvrdi da je igrač izuzetnih kvaliteta i biće veliko pojačanje za dvostrukog šampiona Evrope.

Foto: RSCG

Pročitajte još:

NIKŠIĆ PROGNOZA