Jauković: Dobile smo tešku grupu u kojoj nema autsajdera

Jedna od najboljih crnogorskih rukometašica Đurđina Jauković trebalo bi da predvodi „lavice“ na EP.

Đina je najavila veliku borbu, a primarni cilj je plasman u glavnu rundu. 

– Dobile smo tešku grupu u kojoj nema autsajdera. Sva tri tima odlično poznajemo, jer smo imale priliku da igramo protiv njih u posljednje dvije godine – kazala je Jauković. – Sa Srbijom smo nedavno imale dva duela u kvalifikacijama za ovo prvenstvo, dok je Češka bila rival u meču za sedmo mjesto na posljednjem Svjetskom prvenstvu u decembru. Sa Rumunijom smo imale sjajan okršaj na prethodnom Evropskom prvenstvu, kada smo pobjedom u Skoplju, izborile plasman u polufinale, kasnije došle i do medalje – dodala je Jauković.

Crna Gora je poslednjoj kontinentalnoj smotri prije dvije godine osvojila bronzanu medalju.

– Biće teško, ali idemo korak po korak. Prvi cilj je da se plasiramo u glavnu rundu i prenesemo što više bodova, nakon toga ćemo praviti dalje planove – istakla je Jauković.

Pivotkinja Ivana Godeč smatra da je grupa B jedna od najtežih.

– Dobile smo možda i najtežu grupu, u kojoj su timovi koje odlično poznajemo i u kojoj nema izrazitog favorita, niti autsajdera. Dobro je to što poznajemo odlično sve rivale, jer će nam to iskustvo biti od velikog značaja u pripremi utakmica – istakla je Godeč. – Sa Srbijom smo igrale nedavno u kvalifikacijama, protiv Češke na posljednjem Svjetskom prvenstvu, a dobro pamtimo i duel protiv Rumunije u Skoplju, u kojem smo došle do pobjede koja nam je donijela polufinale na EHF Euro 2022. Rumunija je sada bez Neagu i to svakako značajno mijenja stvari, jer znamo koliko je značila za reprezentaciju i kakva je bila njena saradnja sa pivotom Pinteom. Ipak, fokusirane smo na nas, važno je da mi budemo kompletne, a kada nam se vrati Đurđina Jauković, vjerujem da će sve biti mnogo lakše, jer se vidjelo koliko nam nedostaje na olimpijskom kvalifikacionom turniru. Prvi cilj je glavna runda i želimo da prenesemo što veći broj bodova, jer smo na prethodnom EHF Euro 2022, vidjele koliko je to značajno da bi se napravio veliki rezultat – navela je Godeč.

Foto: EHF

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA