Jakara: Daćemo sve od sebe za titulu; Dubljević: Bez rješenja za agresivnu igru rivala

SC Derbi će pokušati da osvoji treći trofej u sezoni nakon Superkupa ABA lige i Kupa Crne Gore. „Studenti“ su u finalu plej-ofa šampionata Crne Gore, a trener Podgoričana Dejan Jakara bio je samo djelimično zadovoljan.

SC Derbi je sa dvije ubjedljive pobjede eliminisao Teodo u polufinalu.

„Znali smo da će biti teško, jer je Teodo odlična ekipa. Kući pogotovo igraju dobro, ali mi smo igrali sa čestim izmjenama, da bi držali naš ritam. Zasluženo smo u finalu“, kazao je Jakara za TVCG.

Ipak, imao je zamjerke na igru svog tima u pojedinim momentima…

„Posljednjih pet minuta su bili katastrofa, ali to ćemo mi riješiti unutar kluba. Oslabljeni smo za Dokinsa, ali imamo još aduta. U finalu ćemo da se borimo do kraja i kad smo već tu, probaćemo i da osvojimo“, zaključio je Jakara.

Na drugoj strani, trener Teoda Dušan Dubljević kazao je da nijesu imali rješenje za agresivnu igru rivala.

„Tokom prvog dijela smo uspjeli da iskontrolišemo njihovu agresivnu igru, koja je kasnije došla do izražaja i koja je napravila prevagu. Jer smo mi promašili nekoliko šuteva, a oni nas kaznili iz kontre. Još kad im je proradio šut, dileme nije bilo“, kazao je trener Teoda i dodao:

„Bili smo oslabljeni, jer nam nisu igrali Ilić i Rutešić, ali ne želim da tražim alibi. SC derbi u ovom sastav po meni nije gori od Budućnosti. Oni su kvalitet pokazali i u ABA ligi, želim im sreću u finalu“, kazao je Dubljević.

Sve u svemu, zadovoljan je proteklom sezonom…

„Imali smo generalo dobru sezonu. SC Derbi nije iz našeg ranga, ali svakako se čovjek ne osjeća dobro poslije poraza. Kući smo tokom sezone dobili Podgoricu i Sutjesku, koje su u vrhu ABA 2 lige.Imamo kontinuitet dobrih igara i rezultata i to nas raduje“, zaključio je Dubljević.

Foto: Screenshot/RTCG

NIKŠIĆ PROGNOZA