Iz Otranta upozoravaju: Mugoša zvao Mugošu i obećavao mu unosan ugovor

Atmosfera pred baraž za 1. CFL se usijava, jer je Otrant optužio Danila Mugošu iz Mladosti da je zvao igrača ulcinjskog tima, Miloša Mugošu, i obećavao mu „unosan ugovor“ ako ne nastupi na predstojećim utakmicama.

Saopštenje prenosimo integralno.

„Poštovani, u susret odlučujućim utakmicama za popunu Meridianbet 1.CFL apelujemo na sve aktere da prije svega vode računa o sportskom i ljudskom dostojanstvu i fer pleju a neka na terenu, u propisanim i obavezujućim uslovima, padne odluka o pobjednicima. Svakako smo imali u planu obratiti se javnosti, medijima, navijačima, klubovima-akterima i FS i pozvati na fer i sportsku borbu ali, zbog događaja koji ćemo opisati, reagujemo hitno.

Naime, poznato je da naš Otrant Olympic za istorijski plasman u elitni rang treba da igra protiv ekipe Mladosti DG. Upravo iz suparničkog tabora krenuli su verbalni pritisci, sa ciljem da se pokuša poremetiti atmosfera u našoj ekipi, naruši jedinstvo i hemija, mimo svih pravila i normi, fudbalskih i ljudskih. Zvaničnik FK Mladost DG, g-din. Danilo Mugoša pozvao je i pokušao našeg igrača Miloša Mugošu, sugerišući mu da ne nastupi u baraž mečevima a da će, zauzvrat, dobiti unosan ugovor i povlašten status u FK Mladost, odmah po okončanju ovosezonskog takmičenja.

Razočarani smo postupkom predstavnika rivala, smatramo ovaj čin neprihvatljivim i apelujemo na dostojanstvenost i u pripremi i tokom predstojećih utakmica. Otrant Olympic učiniće sve, sa svoje strane, da mečevi sa Mladosti budu istinski praznik fudbala.“ navodi se u saopštenju.

U baražu će osim Otranta i Mladosti Lob.bet igrati i Podgorica – Jedinstvo. Prvi dueli su u petak, revanši su narednog utorka.

Foto: FK Otrant-Olympic – Ulcinj/Facebook

NIKŠIĆ PROGNOZA