Ivanišević: Đoković među pet najvećih sportista svih vremena

Nakon 24 grend slema, tu je i ono što je dugo čekao… Novak Đoković je prvi put u karijeri osvojio zlatnu medalju na Olimpijskim igrama.

Najbolji teniser planete pobijedio je u finalu Karlosa Alkarasa, koji ga je ove godine porazio u finalu Vimbldona, a uspjeh 37-godišnjeg Đokovića komentarisao je njegov donedavni trener Goran Ivanišević.

“Ako mi je išta drago, drago mi je da je ovo osvojio. Još mu želim da uzme 25. grend slem, pa može u penziju, mada taj nikada neće u penziju. Može da nađe motivaciju. Nedostaje mu taj jedan GS da bude apsolutni rekorder (da prestigne Margaret Kort). Ovo će ga sigurno podići, osvojio je to što mu je oduvijek nedostajalo”, kaže Ivanišević.

Kaže i da je sa ovakvom igrom favorit na US Openu.

“Vimbldon ne računam, to je čudo što je i došao u finale, čudo što je uopšte i igrao, ali ono u Australiji protiv Sinera, hoće li se tako nešto dogoditi, da se ne pojavi na terenu – nemamo kristalnu kuglu, ali ako ovako bude motivisan, favorit je”, rekao je Ivanišević za Sport klub.

Smatra da su on i Alkaras ostali još pet sati na terenu, ishod bi bio isti.

“Novak je letio, lebdio. Ljudi zaboravljaju da je ovo prvi put da igra finale Olimpijskih igara. Osjetio je da je to – to, i da ne smije propustiti priliku. Ma da, koliko je lud, ne bih se čudio da igra i u Los Anđelesu. Još ćemo ga gledati dugo, ne mogu ga se riješiti. Po mom mišljenju, jedan je od najvećih sportista svih vremena. Je li u top pet, u tri ili dva, ali u pet najvećih sportista – lagano. Na koje će ga mjesto ko staviti, to je pitanje”, zaključio je legendarni hrvatski teniser.

Foto: UNIQA

Pročitajte još:

NIKŠIĆ PROGNOZA