Herceg Novi u Parizu traži osminu finala CEV Kupa

Odbojkašice Herceg Novog gostovaće ekipi Pariz Levaloa u srijedu, 15. novembra, u revanšu šesnaestine finala CEV Kupa, koji je zakazan za 20 sati. Prvi meč u SC “Igalo” pripao je francuskom predstavniku 3:0 (25:14, 25:16, 25:18).

Ekipi Milorada Krunića potrebna je pobjeda u najviše četiri seta kako bi izborila zlatni set i priliku da zakaže dvomeč sa Turk Hava Jolari-Sporom iz Istanbula.

“Prva utakmica iz Herceg Novog je sigurno ostavila traga, što se vidjelo u meču u domaćem prvenstvu, u kojem nismo bili pravi. Poljuljao nas je poraz od Francuskinja, ali nas je poptuno otrijeznio, nakon pobjedonosnog niza u crnogrskom šampionatu, što se kaže stavio na pravo mjesto. Stoga, i sjutra očekujem vrlo tešku utakmicu i nadam se da ćemo uspjeti da pokažemo bolje lice, da ćemo biti borbeniji nego u prvom duelu i da pokušamo da otkinemo makar set, to bi bilo zaista super”, realan je trener Herceg Novog.

Herceg Novi bio je ubjedljiv u gradskom derbiju sa Albatrosom u petak, 3:0 (25:15, 25:13, 25:12), u sedmom kolu EPCG Superlige. I Pariz je nastavio sa sjajnim igrama u šampionatu Francuske – prethodnog vikenda pobijedio Miluz 3:2 u derbiju za prvo mjesto na tabeli.

Utakmica Levaloa – Herceg Novi igra se u sportskoj dvorani “Marsel Serdan” u Parizu, od 20 sati. Sudiće Šimon Pindral iz Poljske i Sanja Miklošić iz Slovenije.

Foto: OSCG

NIKŠIĆ PROGNOZA