Grbović: Bitna pobjeda, poraslo nam je samopouzdanje

Poslije dva teška poraza na strani, pobjeda nad Trentom nam je donijela veliko olakšanje i podigla samopouzdanje, rekao je mladi košarkaš Budućnosti Voli Andrija Grbović.

Podgoričani su meč 8. kola Evrokupa riješili u svoju korist 98:96, a odluka o pobjedniku pala je u produžetku.

“Meč sa Trentom je bio mnogo važan da se dobije zbog perioda iza nas. Teška utakmica i bitna pobjeda u ovom trenutku. Dolaskom novog trenera napravili smo pozitivnu reakciju i ostvarili pobjedu koja je veoma važna za priključivanje u gornji dio tabele Evrokupa”, rekao je Grbović.

“Plavi” su sada na skoru 3-5, a u naredna dva kola Evrokupa igraće protiv Gran Kanarije i Lietkabelisa u gostima.

Zahvalio se Grbović navijačima koji su sinoć podržali ekipu.

“Sad nas u subotu očekuje još jedna teška utakmica protiv ekipe Cedevita-Olimpije koja je u prošlom kolu dobila evroligaški Partizan i sigurno da će doći da traže svoju šansu, željni još jedne velike pobjede. Energija i fokus moraju biti na visokom nivou svih 40 minuta ako želimo pobjedu, moramo zaustaviti njihovu tranziciju i biti agresivni na lopti, pogotovo tu mislim na njihove glavne igrače. Imamo dva dana da se spremimo, da popravimo neke naše propuste u igri i da motivisano i sa velikom željom uđemo u meč. Vjerujem ako takav pristup budemo imali da ćemo ostvariti pozitivan rezultat”, poručio je Grbović.

Želi podršku sa tribina i u regionalnom derbiju…

“Želio bih da pozovem i navijače da u što većem broju dođu da nas podrže, da naprave dobru atmosferu i da zajedno stignemo do, za nas, veoma važne pobjede”, zaključio je Grbović.

Foto: ABA liga

NIKŠIĆ PROGNOZA