Grbić: Ovo je naša realnost; Despotović: Vratićemo se

Pobjeda protiv Paragvaja i porazi od Njemačke i Slovenije – to je učinak ženske rukometne reprezentacije Crne Gore na kvalifikacionom turniru za Olimpijske igre u Ulmu.

„Lavice“ su danas u posljednjem meču izgubile od Slovenije (30:26), pa su nakon tri uzastopna učešća ostale bez prilike da i ovog ljeta budu dio Olimpijskih igara.

„Teško je pričati nakon ovog poraza, svi smo tužni. Svjesni smo da je nova šansa tek za četiri godine. Niko nije više želio plasman na Igre od nas, bilo je teško suzbiti sve emocije. Za većinu djevojaka je ovo bila prva šansa da se plasiraju na Olimpijske igre, pa je i pritisak bio veći. Slovenija je danas bila bolja, zasluženo je prošla. Svaka cura je dala maksimum i to je nažalost bilo nedovoljno za Olimpijske igre. Ovo je trenutno realnost“, rekla je Itana Grbić za RTCG.

Jelena Despotović je poručila da je ekipa dala sve od sebe.

„Teško mi je bilo šta da kažem. Vjerovale smo da možemo da prevaziđemo ovu prepreku. Ponosna sam na ovaj tim. Možda se nije vidjelo na terenu, ali smo dale sve od sebe. Vratićemo se poslije ovoga. Hvala svim ljudima koji su nas podržavali“, poručila je Despotović.

Foto: IHF

NIKŠIĆ PROGNOZA