Golbalisti izborili finale i A diviziju

Golbal reprezentacija Crne Gore plasirala se u finale Evropskog prvenstva u Linjanu i izborila plasman u A diviziju.

Crna Gora se nakon samo pola godine vratila u društvo najboljih, a u odlučujućem meču za plasman u finale i viši rang savladala je Francusku 10:2. Od istog rivala bila je bolja i grupi.

Za razliku od tog duela, u kojem je Francuska do samog kraja bila u igri, u polufinalu nije bilo dileme, a pobjednik je odlučen mnogo ranije. Francuska, nakon eliminacije Grčke u četvrtfinalu, nije uspjela da priredi još jedno iznenađenje. Nije razočarala, ali je ovog puta protiv sebe imala bolji tim.

Odbrana crnogorske selekcije odigrala je gotovo bez greške, dok su u napadu sva trojica igrača bili konstantna opasnost za gol Francuske. Francuska je povela praktično iz prvog napada. Na odgovor čekalo se gotovo šest minuta, kada je Nikola Nikolić realizovao penal i poravnao. Crnogorska selekcja do vođstva od 2:1 došla je autogolom, a sa dva pogotka Miloša Ranitovića prednost je povisila na 4:1. Kapiten Marko Nikolić pogodio je za 5:2, a pitanje pobjednika i definitivno riješio je Ranitović početkom drugog poluvremena.

Ranitović i Nikolić sa po četiri gola bili su najefikasniji u pobjedničkom timu, dok se Marko Nikolić jednom upisao u sreijelce.

Rival crnogorskoj reprezentaciji u finalu, u 16 sati i 30 mnuta, biće bolji iz duela Poljske i Portugala.

Mjesta u A diviziji, osim za finaliste, ima još samo za osvajača bronzane medalje u Linjanu.

Crna Gora je status člana A divizije izgubila prošle godine, osvajanjem desetog mjesta na šampionatu u Podgorici. 

foto: POKCG

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare

Pročitajte još:

NIKŠIĆ PROGNOZA