Gojković: Važan meč za nas, treba da rastemo kroz svaku utakmicu

Uvijek kada je Evropsko prvenstvo u Hrvatskoj, crnogorski vaterpolisti igraju sa Rumunijom, večeras u prvom od dva meča za plasman od petog do osmog mjesta. Prije 14 godina, takođe u Zagrebu, neočekivani remi sa tom selekcijom u grupi, odveo nas je na Srbiju i eliminaciju u četvrtfinalu. Pretprošle godine, u Splitu 13:8 za Crnu Goru, u osmini finala.

Danas smo favoriti, bez dileme,mada Rumunija ima dobre centre i nekoliko mladih darovitih igrača. Poslije suspenzije od dvije utakmice u ekipu se vraća Popadić.

Selektor Vladimir Gojković očekuje da će se ekipa podići nakon poraza od Italije i odigrati dobru utakmicu. Sa Gojkovićem je razgovarao novinar Radija Crne Gore Marko Perović.

Gospodine Gojkoviću, evo prvi meč u razigravanju za plasman od petog do osmog mjesta večeras protiv Rumunije. Rumunija je uspjela u prošlosti da namuči našu selekciju, kao na Evropskom prvenstvu prije 13 godina kada smo izborili remi. Vi ste tada igrali ovdje protiv Rumunije, što očekujete večeras u ovom duelu?

„Imali smo tada jedan meč koji je bio izuzetno važan, koji nas je vodio direktno u polufinale. Možda je jednostavno bio lakši žrijeb za ulazak u polufinale jer je Rumunija tada predstavljala problem. Poslije toga ih jedno vrijeme nije bilo na velikoj sceni, ali su se vratili sa jednom dobrim predstavom na Evropskom prvenstvu. Prošle godine su igrali Svjetski kup u Americi, dobro su se pokazali, tamo su pobijedili reprezentaciju Srbije i mislim da u ovom momentu zasluženo ulaze među osam. Tako da mislim da smo mi kvalitetnija ekipa, ali da moramo biti na maksimumu jer znamo da može doći do pada motivacije poslije tog poraza u četvrtfinalu. Važan meč za nas jer treba da rastemo kroz svaku utakmicu. Pripremali smo se ova dva dana i nadam se da ćemo naći način da uđemo u tu utakmicu“

Koliko je teško motivisati ekipu nakon onog poraza od Italije? Vjerovatno fali motivacija kad nije borba za medalju, ali svakako nije svejedno biti peti ili osmi u Evropi?

„Pa tačno tako, iako mi sa ovom novom ekipom nismo već u ovom ciklusu ni borili se za medalju. Tako da mali broj igrača je ovdje bio i peti na svijetu, tako da mislim da trebamo to da svate na taj način. Svi znamo da kad ti propadnu neki snovi koje imaš, koje si gajio prije četvrtfinala, da dođe do nekog pražnjenja, jer je naporan turnir i jaka grupa bila. Ali trebamo skupiti snagu i naći pravu motivaciju za ovu utakmicu da je odigramo na pravi način“

Foto: Screenshot/RTCG

NIKŠIĆ PROGNOZA