Gojković: Moramo da se pripremimo i osvojimo sedmo mjesto

Još samo dan za vaterpoliste u Fukuoki, prilika da se Mađarska izjednači sa Italijom po broju titula svjetskih prvaka, Azuri imaju četiri, ali takođe šansa i za Grčku da se u ovom sportu domogne zlata. Grčki vaterpolo ima srebro sa Olimpijskih igara u Tokiju, to im je do sada najveći uspjeh.

Španija neće da ponovi rezultat sa prethodnog Mundijala. Gol koji im je dao Manherc u polufinalu, u posljednjoj sekundi,bacio ih je u meč za bronzu. Prošle godine, poslije svjetske titule su igrali na prvenstvu Evrope, takođe za treće mjesto i tada su pobijedili. Sjutra se sastaju sa Srbijom koja, opet, želi medalju. Nije Srbija ništa mogla protiv Grka, a u grupi je već izgubila od Španije 16:14.

Crnogorskoj selekciji preostao je duel sa Amerikancima, za sedmo mjesto. Nije našim vaterpolistima nikada bilo strano da kad ostanu bez polufinala izgledaju loše. Tako je i ovdje, u meču sa Italijom odigrali su najgore na turniru..

„Mislim da ovdje ima dovoljno igrača koji nisu bili sedmi na Svjetskom prvenstvu. Iako je bilo teško igrati protiv Italije, dva dana poslije nekog takvog šokantnog poraza u četvtfinalu, trebalo bi da se oporavimo i da nas ne iznenade kao što nas je iznenadila Italija. Moramo da se pripremimo i da probamo da osvojimo sedmo mjesto. To je sve neki zalog za budućnost. Da potvrdimo da sve ovo nije bilo slučajno i da je meč protiv Italije bio samo loš dan“, rekao je selektor Vladimir Gojković

Sjutrašnji program počinje u 4.30h, našom utakmicom sa Sjedinjenim Američkim Državama, od 6.00 je meč za bronzu, potom za peto mjesto, Italija-Francuska od 9.30, na kraju finale u 11 sati. Prenos svih duela na RTCG2.

foto:Facebook/ Vaterpolo i plivački savez Crne Gore – WPOLO Montenegro

NIKŠIĆ PROGNOZA