Globarević: Nema „zime“ za ženski fudbal u Crnoj Gori

Aktuelne vicešampionke šampionat će otvoriti duelom protiv Breznice, drugog septembra.

Trener „plavih dama“Dušan Globarević govorio je za portal Dnevno o pripremnom periodu, igračkom kadru, ali i očekivanjima od predstojeće sezone.

„Prvi dio priprema za novu sezonu odradili smo na našem Kampu gdje zaista imamo izvanredne uslove. Nakon toga smo se preselili u Vrnjačku Banju gdje smo odradili glavni dio priprema. Tamo smo odigrali nekoliko prijateljskih utakmica koje će mnogo značiti ekipi s obzirom na činjenicu da ćemo u novu sezonu ući dosta podmlađeni. Posljednjih desetak dana uoči početka prvenstva radićemo na Kampu“, rekao je Globarević.

Budućnost minule sezone nije mogla da parira Breznici koja je bez problema osvojila šampionsku titlu. Za ekipu Dušana Globarevića i nova sezona biće puna izazova.

„Kada radite i nosite grb najvećeg fudbalskog brenda u Crnoj Gori onda ambicije moraju biti najveće. To sigurno neće biti lako jer je ekipa značajno podmlađena. Ipak, imamo par iskusnih igračica koje posjeduju kvalitet. Moram priznati da sam prezadovoljan načinom na koji su se mlađe igračice uklopile u tražen sistem“, dodao je Globarević.

Trener ŽFK Budućnost osvrnuo se na trenutno stanje u ženskom fudbalu, koje je po svemu sudeći sve bolje.

„Mislim da za ženski fudbal u Crnoj Gori nema „zime“. U našem klubu je veliki broj djevojaka dio reprezentacija u raznim uzdarstima. Ženski fudbal je u Crnoj Gori u ekspanziji, što potvruđe podatak da sve više igračica ide u inostranstvo“, rekao je iskusni stručanjak pa nastavio:

„Ipak, ono što nije dobro jeste neuređen pravilnik o transferu igračica, pa tako svaka od njih može da ode bez ikakve nadoknade u inostranstvo. Tu se, nažalost, svako od roditelja, komšija i prijatelja bavi poslom agenta jer su te igračice „besplatne“. To nije dobro za naše klubove ali i za sam ženski fudbal u Crnoj Gori“, zaključio je Globarević za portal Dnevno uz napomenu da će Budućnost nastaviti da radi u korist crnogorskog fudbala.

Foto: ŽFK Budućnost

NIKŠIĆ PROGNOZA