FSCG pokrenuo disciplinski postupak protiv Ceklića

Komisija za takmičenje Fudbalskog saveza Crne Gore (FSCG) podnijela je Disciplinskoj komisiji predlog za pokretanje disciplinskog postupka protiv igrača Mladosti iz Donje Gorice Zvonka Ceklića.

Kako je saopšteno iz FSCG postupak se pokreće zbog osnovane sumnje da je igrač Mladosti učešstvovao u neregularnosti iz člana 92 Disciplinskog pravilnika FSCG i istog suspendovala do donošenja odluke Disciplinske komisije.

Tokom kontroverzne utakmice Meridianbet Prve crnogorske fudbalske lige između Mladosti i Dečića (0:3), tim iz Tuzi u trećem minutu nadoknade prvog poluvremena stigao do 1:0 nakon što se Ceklić bukvalno skrajnuo kako bi Bojan Matić zatresao mrežu.

„Istovremeno, predsjednik Fudbalskog saveza Crne Gore (Dejan Savićević) u skladu sa Disciplinskim pravilnikom FSCG naložio je Disciplinskom inspektoru FSCG, shodno odredbama Disciplinskog pravilnika, da pokrene istražne radnje koje se odnose na predmetnu utakmicu, a sve u cilju utvrđivanja činjenica i okolnosti o eventualnom učešću klubova, zvaničnika klubova i drugih igrača u neregularnosti utakmice“, kažu iz FSCG.

Fudbalski savez Crne Gore navodi da očekuje da i Uprava policije i Državno tužilaštvo preduzmu sve aktivnosti iz svoje nadležnosti u cilju rasvetljavanja svih okolnosti vezanih za ovu utakmicu i u svrhu toga FSCG im apsolutno stoji na raspolaganju.

foto:FSCG

NIKŠIĆ PROGNOZA