(FOTO) Nikšić: Organizovana tradicionalna škola skijanja

Sekretarijat za kulturu, sport, mlade i socijalno staranje Opštine Nikšić i ove kao i prethodnih 45 godina organizovao je tradicionalnu školu skijanja.

Pomenuta škola se uvijek održavala u vrijeme zimskog raspusta za usrast 10 i 11 godina, odnosno učenike i učenice 4. i 5. razreda.

„Sekretarijat je kao i prethodnih godina djeci obezbjedio prevoz do skijališta, ski opremu – skije i cipele, instruktore (profesore fizičke kulture), doručak sa čajem na terenu, doktora na terenu kao i osuguranje za djecu koja nijesu osigurana preko škole. Kako nam vremenske prilike tokom januara nijesu bile naklonjene, odnosno nije bilo snijeznih padavina ipak nijesmo odustali već smo djeci učinili zadovoljstvo i iskoristili ovaj vikend (20. i 21. januar) i krenuli sa realizacijom tradicionalnog programa“, istakao je Srđan Stijepović iz Sekretarijata za kulturu, sport, mlade i socijalno staranje.

On je dodao da od prijavljenih 130 djece kurs pohađa njih 65.

„Zbog početka drugog školskog polugođa 22. januara, škola nastavlja sa realizacijom vikendima i tako do završetka sedmodnevnog kursa. Moramo da napomenemo da su djeca uživala u zimskom ambijentu i da su zadovoljna provedenim vikendom na snijegu. Nadamo se da će nam vremenski uslovi dozvoliti da uspješno realizujemo i 46. školu skijanja“, naveo je Stijepović.

Foto: Sekretarijat za kulturu, sport, mlade i socijalno staranje

NIKŠIĆ PROGNOZA