FK Zeta: Nijedan klub nije kažnjavan kao naš, ali Savićević neće uspjeti da ga ugasi kao što je zacrtao

Fudbalski klub Zeta saopštio je da je predsjedniku Fudbalskog saveza Crne Gore Dejanu Savićeviću trebalo 30 dana da donese, kako navode, sramnu, nezakonitu, nečasnu i sujetnu odluku da Zetu vrati u niži rang takmičenja i zabrani joj napredovanje godinu u viši rang.

Klub sa Trešnjice reagovao je nakon što je Disciplinska komisija FSCG Zetu i Budvu vratila u niži (treći) rang takmičenja, kako je navela, „zbog učešća u neregularnosti utakmice 3. kola Baraža za popunu Druge lige“.

„Bilo je to takmičenje u kojem su naši momci, tokom posljednje godine, nakon nezapamćenog dominiranja srednjom regijom, ubjedljivo slavili prvo mjesto. Nakon baraža u kojem smo pokazali da smo ubjedljivo najbolja ekipa Treće lige i baraža koji smo igrali za sebe, a ne za Budvu ili Ibar“, navode iz Zete.

Kažu da Dejan Savićević ima svoj cilj.

„Koji je zacrtao još mnogo ranije. I ne krije on to, ne krije da Zeti sudi drugačijim kriterijumima od ostalih klubova u Crnoj Gori. Trudio se on to da pokaže svih ovih godina. Od kada postoji CFL nikada nijedan klub nije kažnjen kao Zeta. Naprotiv, Zetu je kaznio više nego sve klubove zajedno. Ali nije dovoljno, nije Zeta umrla, kao što je mislio prije godinu, pa danas nastavlja gdje je stao i današnjom odlukom pokušava da dovrši započeti posao“, piše u saopštenju.

U posljedjem kolu baraža za popunu Druge lige, Budva i Zeta su na Lugovima remizirali 3:3, domaći su penalima slavili 4:2. Baš takav epilog – remi sa golovima, uz pobjedu Budve na penale – i jedne i druge je vodio u viši rang.

„Dejan Savićević je danas pokazao da je veliki borac za regularnost takmičenja, ne da Dejan Savićević da se namjesti ni jedna utakmica u Crnoj Gori i nikada nije, osim utakmice Zete. Borac za regularnost očigledno je bio odsutan kad su mu ispred nosa čitave crnogorske javnosti namještane na stotine utakmica i to dobrim dijelom od klubova na čijem se čelu nalaze članovi njegovog Izvršnog odbora ili je taj istančani osjećaj za namještaljke, ipak, procijenio da samo Zeta namješta utakmice“, kažu iz Zete.

Na kraju su imali još jednu poruku za predsjednika FSCG.

„Neće ti uspjeti ‘Genije’, nećes ugasiti Zetu kao što si zacrtao, da ti bude lakše bice Zeta opet prvak Crne Gore. Tik tak…“, zaključuju u saopštenju.

Foto: FK Zeta

NIKŠIĆ PROGNOZA