Federer: Ovo što je Novak uradio je nevjerovatno

Posle četiri dana od osvajanja rekordnog 23. grend slem trofeja u Parizu Novak Đoković dočekao je čestitke velikog rivala Rodžera Federera.

Legendarni Švajcarac nije poslao čestitku odmah po završetku meča, kao dobar dio njegovih kolega (između ostalih i Nadal), ali je u razgovoru sa novinarima u Londonu ipak čestitao Đokoviću na rekordnoj 23. grend slem tituli.

„Ovo što je Novak uradio je nevjerovatno. Iskreno, to je sjajno za tenis kada se piše istorija ovog sporta. Viđali smo to sa Serenom, Rafom, sa mnom i sada sa Novakom. Sjajno je vrijeme biti u tenisu, i kao navijač, ali i kao igrač“, rekao je Federer.

Sva tri člana velike trojke obarala su rekord po broju osvojenih grend slemova.

„Sjećam se da kada sam došao na Tur, da je Pit Sampras došao do 14. slema. Pomislili smo „ovo će ostati zauvjek.“ Zatim sam došao do 15, pa onda stao na 17. Pa smo sva trojica gurali jedan drugog do 20, ne sjećam se ko je prvi došao do te brojke. Pa je Rafa došao do 22, a sada Novak do 23 i djeluje da će nastaviti i dalje, što je sjajno. A zaboravljamo, on nije više tako mlad. Želim mu sve najbolje.“

Foto: EPA-EFE

NIKŠIĆ PROGNOZA