Evropski nacionalni savezi završili radni seminar u Budvi

Seminar Evropskih olimpijskih komiteta (EOK), koji je organizovao Crnogorski olimpijski komitet, i koji je uključivao brojne diskusije i radionice o vještačkoj inteligenciji (AI), održivosti i rodnoj ravnopravnosti u sportu, završen je sinoć u Budvi.

Drugog radnog dana sumirani su utisci sa juče održanih radionica, a na kojima su se predstavnici nacionalnih olimpijskih komiteta upoznali sa mogućnostima koje nudi upotreba vještačke inteligencije (AI) u takmičarskom i marketinškom razvoju sporta.

Na seminaru su predložena uputstva, koje bi nacionalni olimpijski komiteti mogli da slijede kako bi koristili benefite AI u svojim aktivnostima.

Gotovo 200 delegata iz 48 evropskih zemalja, upoznato je i sa aktivnostima vezanim za rodnu ravnopravnost i održivost, što su teme od izuzetne važnosti u olimpijskoj agendi.

Za kraj seminara predstavljene su aktivnosti u organizaciji 17. Zimskih evropskih olimpijskih igara mladih (EYOF), koje se od 9. do 16. februara 2025. održavaju u Bakurijaniju (Gruzija), te 18. Ljetnjeg EYOF-a, čiji je domaćin Skoplje od 20. do 26. jula 2025.

Seminar je zvanično zatvorio Spiros Kapralos, predsjednik Evropskog olimpijskog komiteta – EOK, koji je izrazio zahvalnost svim učesnicima na njihovom aktivnom učešću i doprinosu.

Predsjednik Crnogorskog olimpijskog komiteta, Dušan Simonović, uputio je posebnu zahvalnost volonterima i osoblju evropskih olimpijskih komiteta za njihovu podršku u uspješnoj organizaciji ovog značajnog događaja.

Ovaj seminar je označio važan korak naprijed u podsticanju saradnje i razmjene znanja među evropskim nacionalnim olimpijskim komitetima, otvarajući put za buduće napretke u korišćenju tehnologije, održivosti i inkluzivnosti u sportu.

Foto: COK/Filip Roganović

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare

Pročitajte još:

NIKŠIĆ PROGNOZA