EURO: Švajcarska iskoristila slabosti Italije i izborila četvrfinale

Vidjelo se u grupnoj fazi da Italija nema tim za samu završnicu Evropskog prvenstva – danas je to potvrdila Švajcarska koja je bila bolja 2:0 u prvom meču osmine finala u Berlinu.

Švajcarci su pokazali da nisu slučajno u osmini finala – dominirali su od početka utakmice, imali posjed lopte i više šansi u prvom poluvremenu, a najbolju i najveću imao je Embolo koji je u 24. minutu izašao sam na Donarumu, ali je italijanski golman fantastičnom intervencijom sačuvao mrežu. 

U 26. minutu Italijani su bili najkonkretniji kada je Kjeza gađao iskosa sa lijeve strane, ali je Akanđi izblokirao njegov udarac.

Švajcarci su za bolju igru i dominaciju konačno nagrađeni u 37. minutu, Vargas je proigrao Frojlera koji se ubacio iz drugog plana kroz sredinu, primio loptu i pogodio prvi ugao nemoćnog Donarume koji je samo zakačio loptu – 1:0. 

U nadoknadi prvog poluvremena, Rider je iz slobodnog udarca iskosa sa desne strane pokušao da iznenadi Italijane udarcem u prvi ugao, ali je ponovo Donaruma zakačio loptu, koja se od stative odbila od gola.

Samo 26 sekundi u drugom poluvremenu bilo je dovoljno Švajcarcima da povedu 2:0, prelijep gol postigao je Vargas sa ivice šesnaesterca.

Malo je nedostajalo da Italija ni kriva ni dužna dođe do gola, u 52. minutu Šer je umalo zatresao svoju mrežu, ipak je saveznik bila stativa.

Imali su Italijani većinom loptu u svom posjedu u drugom poluvremenu, konstantno napadali – veliku šansa imao je Skamaka u 74. minutu – proigrao ga je Zakanji, napadač Atalante pogodio stativu sa pet metara.

I do kraja meča više je prijetila Italija, ali nije uspjela da pronađe put do mreže.

Švajcarska će u četvfinalu igrati protiv pobjednika meča Engleska – Slovačka, a dule je 6. jula u Dizeldorfu.

Foto: UEFA

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA