EURO: Rasplet u grupama C i D – skoro svima odgovara remi

Nakon uzbudljivih završnica u grupama A i B i golova u sudijskim nadoknadama koji su promijenili sudbine mnogih selekcija, a najviše Hrvatske, vrijeme je za prvi dan na Evropskom prvenstvu kada će se igrati četiri utakmice.

Na redu je rasplet u grupama C i D, iz kojih su već poznata tri putnika u osminu finala – Engleska iz C, te Francuska i Holandija iz D, a bilo bi čudo da im se makar kao najbolja trećeplasirana ne pridruži i Austrija.

Za nokaut fazu će se boriti i dvije ex-YU selekcije, Srbija i Slovenija, ali je moguće da obje „izvise“.

Slovenci su u boljoj situaciji, jer bi im remi sa Gordim Albionom osigurao nokaut fazu, s obzirom na to da bi bili ispred trećeplasiranih ekipa iz grupa A (Mađarske) i B (Hrvatske).

Tiim Matjaža Keka bi i uz poraz do dva gola razlike ostao u igru za nastavak takmičenja, ali bi tada zavisio od drugih.

Srbija je na začelju grupe C sa bodom, pa joj je za siguran plasman u narednu fazu neophodna pobjeda nad Danskom. Tim Dragana Stojkovića bi mogao da prođe i s remijem, ali bi mu u tom slučaju bio potreban poraz Slovenije sa makar dva razlike, te da Češka i Gruzija izgube sjutra od Turske, odnosno Portugala.

Danci imaju isti broj bodova (dva) i gol-razliku (2:2) kao Slovenija i za njih važi ista kombinatorika kao za „deželu“.

U grupi D je znatno jasnija situacija, jer su Francuska i Holandija sa četiri boda već u osmini finala, a Austrija sa tri boda i pozitivnom gol-razlikom (3:2) je daleko ispred Mađarske (tri boda, razlika 2:5) i Hrvatske sa dva.

„Trikolori“ igraju sa prvom selekcijom koja je ostala bez šansi za nastavak takmičenja, Poljskom, dok će „lale“ i tim Ralfa Rangnika odlučivati o 2. mjestu u grupi, koje za rivala donosi drugoplasirani tim grupe E.

Foto: UEFA

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA