EPCG Superliga odbojkašica: Derbiji bez neizvjesnosti

Utakmicama u Baru i Herceg Novom zaključeno je premijerno kolo EPCG Superlige odbojkašica za sezonu 2024/25, u kojima su maksimalne pobjede ostvarile odbojkašice Luke Bar i Herceg Novog. Tokom vikenda sigurne pobjede Albatrosa i Morače, Akademija osvojila set na gostovanju Budvi.

Herceg Novi je u odbranu titule krenuo sigurnim trijumfom nad ekipom Budućnost Volley-a, 3:0 (25:13, 25:22, 25:14) u meču koji je riješio za nešto više od sat i u kom je samo drugi set donio neizvijesnost.

Bila je to prilika za Anu Mariju Galić i Anđelku Radišković da pokažu od kolikog će značaja biti za tim koji od ove sezone predvodi trener Srđan Crnojački. Galićeva je meč završila sa 13 poena, Radiškovićeva sa 10, a kod šampiona istakla se još Elizabet Einarsdotir sa sedam poena, kao i Katarina Osadčuk sa poenom manje. Sve četiri odbojkašice stigle su u Herceg Novi tokom ovog ljeta. Kod Budućnosti, koja je u SC “Igalo” stigla sa 10 igračica, Milena Ćetković osvojila je 11 poena, četiri više od pojačanaj iz Luke Bar, Kristine Božović.

Još uvjerljivija bila je Luka Bar u gradskom derbiju, u susretu nekadašnjih šampiona države. Ekipa Vladimira Milačića, slavila je kao gost ekipi Galeba za 46 minuta, 3:0 (25:5, 25:10, 25:7). Podmlađeni tim Petra Kokovića nije pružio značajan otpor pojačanom sastavu “sirena”, koje je do pobjede predvodila bivša “galebica”, Teodora Čavić, sa 16 poena, a dvocifrena je sa 11 poena bila reprezentativka, Dijana Vuković, pojačanje iz ekipe Herceg Novog. Čak sedam poena osvojila je tehničarka, Tijana Tvrdišić, koliko je imala Vitoria Aieska. U ekipi Galeba, koji je imao čak 23 greške na meču, pet poena kapitenke Natalije Vlaović.

Kolo su otvorili mečevi u SC “Igalo” i u Podgorici, u petak, 4. oktobra, i oba su domaćini riješeli u svoju korist. Albatros je porazio Gimnazijalac u bokeškom derbiju 3:0 (25:11, 25:13, 25:22), predvođen još jednom bivšom šampionkom sa Herceg Novim, Marijom Tuševljak, koja je meč završila sa 15 poena. Srednja blokerka Pidhurska i njena sunarodnica, Ukrajinka Položevets, osvojile su po osam poena. Kod povratnika u EPCG Superligu, kotorske ekipe, Taiane De Souza imala je 14 poena, devet je osvojila kapitenka Danijela Kilibarda.

U istom maniru Morača je savladala Jedinstvo u dvorani OŠ “Radojica Perović” u Podgorici. Blagojevićev sastav slavio je 3:0 (27:25, 25:16, 25:18), a trio Koprivica – Bogojević – Krgović vodio je glavnu riječ. Anastasija Koprivica je osvojila 13, njene saigračice po poen manje. Kod bjelopoljskog tima 11 poena Ivane Šebek, devet Andrijane Merdović.

Jedini poraženi tim u prvom kolu EPSCG Superlige koji je osvoji set bila je Akademija, koja je u komšijskom derbiju izgubila od prošlosezonskog prvoligaša, ekipe Budve, 3:1 (25:18, 25:22, 21:25, 25:14). Kapitenka Elena Čolaković meč je završila sa 19 poena, 16 je osvojila Vanja Matunović, 11 bivša igračica Akademije Majda Čakar, a dvocifrena je bila i Staša Mitrović sa 10 poena. U ekipi Milana Markovića 15 poena Maše Milošević, osam je osvojila Lina Milivojević, a čak 41 poen Tivćankama su greškama poklonile protivnice.

Foto: OSCG

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare

Pročitajte još:

NIKŠIĆ PROGNOZA