Engleska u 91. minutu do pobjede i okršaja sa Španijom u finalu Eura

U velikom finalu Evropskog prvenstva igraće Španija i Engleska! Drugog finalistu dobili smo večeras nakon spektakla u Dortmundu u kojem je Engleska nakon preokreta i gola u 91. minutu savladala Holandiju 2:1.

Holanđani su poveli iz prve prave šanse, bombom Ćavija Simonsa, koji je najprije „otresao“ Deklana Rajsa u duelu, ukrao mu loptu i povukao je ka golu i potom sa dvadesetak metara „probušio“ Pikforda za 1:0.

Već u 14. minutu, Englezi su izveli lijepu akciju, Saka je proigrao Kejna, koji je gađao preko prečke, ali je uslijedio poziv iz VAR sobe. Utvrđeno je da je Damfris preoštro startovao, visoko podignutnom nogom i sudija je pokazao na bijelu tačku.

Hari Kejn je preuzeo odgovornost i pogodio sam donji lijevi ugao za 1:1.

Sautgejt je napravio neočekivane promjene u finišu meča, uveo je Olija Votkinsa koji je do sada odigrao samo 21 minut, umjesto Harija Kejna, dok je Kol Palmer zamijenio Fila Fodena.

Vjerovali ili ne, tek je Palmer u 88. minutu uputio prvi udarac Engleske ka golu Holandije u drugom poluvremenu, nakon što su u prvom uputili osam!

Ali onda je uslijedio pravi šok – Oli Votkins je na isteku 90. minuta postigao strašan gol za 2:1 i to poslije asistencije Kola Palmera!

Palmer je prihvatio loptu na desnom boku, pronašao Votkinsa u šesnaestercu, a ovaj uspio da šutira pored sporog De Fraja za 2:1 i veliku radost navijača Engleske!

Do kraja nije bilo promjene, Englezi će se u neđelju boriti za trofej prvaka Evrope protiv Španije.

HOLANDIJA – ENGLESKA 1:2

/Simons 7 – Kejn 18 penal, Votkins 90+1/

Stadion: Vestfalen, Dortmund

Kapacitet: 62.000

Sudija: Feliks Cvajer

HOLANDIJA (4-3-3): Verbrugen – Damfris, De Fraj, Van Dajk, Ake – Shouten, Simons, Rejnders – Malen (od 46. Veghorst), Depaj (od 35. Verman), Gakpo.

ENGLESKA (3-4-2-1): Pikford – Voker, Stons, Guehi – Saka, Mejno, Rajs, Tripijer (od 46. Šo) – Foden (od 81. Palmer), Belingem – Kejn (od 81. Votkins).

Foto: elements.envato

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA