Džudiste Akademika očekuju velike obaveze

Narednih dana džudusti Akademika iz Nikšića imaju veoma zgusnut kalendar takmičenja. Očekuju ih veoma važna međunarodna takmičenja u pojedinačnoj i ekipnoj konkurenciji.

U toku je Grand Pri turnir u Austriji a nastup očekuje džudiste Akademika:
Peković Jovanu -78 kg, Raičević Nova -90 kg i Dubreta Anta +100 kg koji su jedini predstavnici seniorske reprezentacije a učestvuju o trošku DŽudo saveza Crne Gore. Žrijeb je završen a nastup takmičara je planiran za subotu 27. maja.

Narednog vikenda Crna Gora je domaćin Balkanskog prvenstva za starije pionire, koje će se održati u Podgorici. Ispred DŽudo kluba Akademik, osvajanjem državnih medalja,pravo učešća je steklo 14 takmičara, u muškoj i ženskoj konkurenciji. Mora se napomenuti da pravo učešća od ove godine na balkanskim prvenstvima imaju po četiri takmičara iz jedne težinske kategorije iz jedne države, te da je Balkanskoj Džudo Federaciji od ukupnih devet država priključena i Moldavija.

Od 28.maja do 3.juna , na Malti se održavaju Evropske igre Malih zemalja. DŽudisti Akademika našli su se na spisku reprezentacije Crne Gore u izboru Olimpijskog komiteta:
Gardašević Tamara -63 kg
Gardašević Nikola -81 kg
Pantić Danilo -100 kg
Borbe su na programu od 30. maja (pojedinačno takmičenje) dok će 1. juna nastupati na ekipnom takmičenju.

Igor Ćulafić

NIKŠIĆ PROGNOZA