Dušan Simonović i Katarina Bulatović u trci za predsjednika COK-a

Izbori za predsjednika Crnogorskog olimpijskog komiteta održaće se 25. oktobra, a tačno mjesec prije Skupštine poznata su dva kandidata za čelnu funkciju – Dušan Simonović i Katarina Bulatović.

Dugogodišnjeg prvog čovjeka krovne institucije crnogorskog sporta je kandidovalo osam nacionalnih saveza, dok su sadašnju sportsku direktoricu COK-a predložili Košarkaški, Rukometni i Stonoteniski savez.

Istek roka za prijavljivanje je večeras, a moguće je da se produži zbog čekanja pošte, ali je sasvim izvjesno da će biti samo dvoje kandidata.

Neophodno je da Verifikaciona komisija COK-a prvo utvrdi ispravnost dokumentacije za oba kandidata, a potom i da Upravni odbor potvrdi kandidature, uz obavezan potpis o prihvatanju kandidature, i proslijedi ih Skupštini na usvajanje. 

Skupština COK-a ima 52 delegata, od kojih 36 ima pravo glasa na izboru za predsjednika – po dva iz saveza iz olimpijskih sportova, te iz Kluba crnogorskih olimpijaca i sportista koje među sobom izaberu članovi Sportske komisije.

Simonović je predsjednik COK-a od 28. maja 2003. godine, dok je članica rukometne reprezentacije, koja je u Londonu 2012. osvojila jedinu olimpijsku medalju u istoriji Crne Gore, na poziciji direktorice je formalno od 1. oktobra 2022, iako je počela da radi nekoliko mjeseci ranije.

Foto: COK

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare

Pročitajte još:

NIKŠIĆ PROGNOZA