Dubljević: Uradićemo sve da opravdamo povjerenje čelnika FIBA-e

Predsjednica Košarkaškog saveza Crne Gore Jelena Dubljević i generalni sekretar KSCG Darko Ivanović imali su danas sastanak sa čelnicima FIBA u sjedištu Svjetske košarkaške federacije. Na sastanku u Nionu, Dubljević i Ivanović razgovorali su sa Andreasom Zaklisom, generalnim sekretarom FIBA i Kamilom Novakom, izvršnim direktorom evropskog ogranka FIBA.

Na sastanku je razgovarano o više tema, a poseban akcenat bile su nacionalne selekcije, gdje su čelnici FIBA istakli posebno zadovoljstvo, što Crna Gora kao mala zemlja ima takve uspjehe i sve selekcije.

„Objasnili smo da je pred nama zaista na neki način istorijsko ljeto. Naši seniori prvi put igraju kvalifikacije za Oiimpijske igre, a seniorke će prvi put imati priliku da se bore za plasman na Svjetsko prvenstvo, što su se i ljudi iz FIBA složili da je zaista sjajna stvar za Crnu Goru. Osim toga, prvi put imaćemo tokom ovog ljeta čak šest nacionalnih selekcija koje će igrati Evropska prvenstva. I pored složene situacije u kojoj smo bili radimo zaista sve da omogućimo svima što bolje uslove“ objasnila je Dubljević, na sastanku u Nionu.

Važan dio sastanka bio je posvećen i temi integrisanju ka FIBA, što će za Crnu Goru imati izuzetan značaj.

„Savez je već preuzeo određene FIBA projekte i na samom sastanku smo prezentovali značaj svih tih projekata. Nažalost, ove godine Crna Gora neće biti domaćin nekog prvenstva Evrope za mlađe selekcije iz dobro poznatih razloga, ali je naznačena pomoć i sigurno da ćemo aplicirati da narednog ljeta u Crnoj Gori organizujemo jedan ili dva šampionata Evrope, što bi takođe bilo jako značajno za nas i samo pozicioniranje u FIBA“, objasnila je predsjednica KSCG.

Sam sastanak koji je organizovan u Nionu samo za čelnike našeg Saveza dokaz je dobre komunikacije, ali i spremnosti da saradnja bude na još većem nivou.

„Ljudima iz FIBA dugujemo veliku zahvalnost i sigurno da ćemo uraditi sve da opravdamo njihovo povjerenje i da se još bolje pozicioniramo u Svjetskoj košarkaškoj federaciji, jer smo najavili na sastanku i neke novitete, koji će biti osvježenje“, naglasila je Dubljević.

foto: KSCG

NIKŠIĆ PROGNOZA