Dubljević: Cilj je prezentacija ženske košarke

Košarka je danas bila u prvom planu u Herceg Novom koji je bio domaćin 3×3 turnira za basketaše, ali je okupio i veliki broj mladih košarkašica iz devet klubova iz Crne Gore, a sve to u okviru FIBA projekta „Njen svijet, njena pravila“.

„Stara priča, ali na neki novi način. Cilj je da pravimo prezentaciju ženske košarke i da širimo svijest o ženskoj košarci u Crnoj Gori. Ovaj projekat postoji već nekoliko godina, ali ga nismo radili na ovakav način. Obilazili smo gradove po zemlji, širili svijest ljudi o ženskoj košarci, moja ideja je bila baš ovdje okupim veliki broj djevojčica“, kazala je predsjednica Košarkaškog saveza Crne Gore, Jelena Dubljević.

Dubljević vjeruje da je ovo samo početak lijepe priče i da će ovo postati tradicija.

„Ovo je projekat „Njen svijet, njena pravila“, to je projekat FIBA koji radi na promociji košarke za djevojčice od osam do 12 godina. Ja sam već bila u sedam, osam gradova i cilj mi je da taj projekat okupi što više djevojčica i da one budu dio nečega velikog.“ dodala je Dubljević.

Istakla je da je očekivala i oko 500 djevjočica ali neki klubovi nisu mogli zbog finansijskih problema da danas budu u Herceg Novom.

„Ovdje je danas oko 250 djevijčica iz devet klubova, najviše me raduje prisustvo djevojčica sa sjevera, jako sam ponosna što smo ovdje danas. Danas je ovdje i turnir 3×3 pa će to sigurno biti zabavno za njih i pamtiće ovaj dan kao poseban. Sigurna sam da bih tu bilo još klubova, ali nažalost zbog finansija i drugih problema odziv nije kakav bih ja voljela da jeste.“ zaključila je Dubljević.

Foto: RTCG

Pročitajte još:

NIKŠIĆ PROGNOZA