Ubjedljiva igra i pobjeda Dubaija protiv Cedevita-Olimpije

Nakon iznenađujućeg trijumfa na startu sezone nad Crvenom zvezdom, košarkaši Dubaija su danas u Ljubljani, u 2. kolu AdmiralBet ABA lige savladali Cedevita-Olimpiju – 92:84.

Dubai je vodio od početka utakmice, imao i 23 poena prednosti i zasluženo stigao do trijumfa, dok je ekipa Zvezdana Mitrovića pretrpjela i drugi poraz u regionalnom takmičenju.

Na krilima Prepeliča i Mejsona, ekipa Jurice Golemca je u prvoj četvrtini napravila seriju 12:0 i povela 19:5. Ništa u tim trenucima nije polazilo za rukom Mitrovićevoj ekipi koja se mučila sa penala, ali i sa ofanzivnim skokom protivnika.

Tokom druge četvrtine Cedevita-Olimpija je u nekoliko navrata prilazila na minus 10, ali više od toga nije mogla, pa je Anđušić poenima sa penala odveo Dubai na plus 21 – 63:42.

U nastavku je prednost Dubaija išla i do 23 poena (83:60), ali je Cedevita-Olimpija, tri minuta prije kraja, uspjela još jednom da dođe na deset poena minusa – 90:80. Tada je Džons promašio polaganje, a na drugoj strani Džakori Vilijams odveo Dubai na 92:80 i stavio tačku na utakmicu.

Najefikasniji kod Dubaija je bio Prepelič sa 23 poena. Mejson je meč završio sa 20 poena.

Kod Cedevita-Olimpije je Stjuart ubacio 15, a Robinson 14 poena.

Foto: Cedevita Olimpija/Ales Fevzer

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA