Drobnjak: Litvanija favorit grupe, možemo do naredne faze

Košarkaš crngorske reprezentacije, Igor Drobnjak, rekao je u izjavi za Sport Klub da očekuje da će Crna Gora proći u narednu fazu Svjetskog prvenstva, ali da neće biti lak zadatak.

Crna Gora će u grupi „D“ igrati sa Litvanijom, Meksikom i Egiptom, odlučeno je žrijebom, a utakmice će igrati u glavnom gradu Filipina, Manili.

“Najvažnije je da budemo zdravi i kompletni. Uvijek smo do sada išli korak po korak. Tako smo stigli do Mundobasketa, tako smo stigli do druge faze takmičenja na Evropskom prvenstvu. Vjerujem i očekujem plasman u drugu fazu, iako na Svjetskom prvenstvu nema lakih rivala i lakih utakmica”, reako je Igor Drobnjak za Sport Klub.

On smatra da je Litvanija prvi favorit grupe, ali da će protiv svakog rivala dati svoj maksimum.

“Favorit broj jedan u grupi je Litvanija. Dobro poznajemo ovu selekciju jer smo sa njom igrali u kvalifikacijama. Treba da se upoznamo sa kvalitetom Egipta i Meksika. Međutim, ponavljam još jednom, najvažnije je da budemo zdravi i kompletni, a u ovom momentu mogu da obećam da ćemo se u svakom meču boriti za pobjedu, bez obzira na ime rivala sa druge strane parketa”, zaključio je Drobnjak.

Ukoliko prođe grupnu fazu, potencijalni rivali Crne Gore biće Sjedinjene Američke Države, Grčka, Novi Zeland i Jordan.

Svjetsko prvnstvo u košarci počinje 25. avgusta i trajaće do 10. septembra, a igraće se u tri države – Filipinima, Japanu i Indoneziji.

Foto: FIBA

Pročitajte još:

NIKŠIĆ PROGNOZA