Đukanović: Porobić znanjem i snagom svoje ličnosti obogatio vaterpolo i sport uopšte

Bivši predsjednik Crne Gore Milo Đukanović uputio je telegram saučešća povodom smrti Petra Porobića njegovoj porodici.

On je naveo da je Crna Gora ostala bez jednog od vojih najistaknutijih sportskih velikana, bez izuzetnog čovjeka i vaterpolo stručnjaka, koji je vinuo svoju državu neposredno nakon obnove do evropskog vrha.

„Sa iskrenom tugom primio sam vijest o iznenadnoj smrti vašeg cijenjenog supruga, roditelja i djeda Petra Porobića. Svojim znanjem i snagom svoje ličnosti obogatio je vaterpolo i sport uopšte, ne samo u zajednici sa Srbijom i u nezavisnoj Crnoj Gori, već i u Rusiji, Njemačkoj i Kini, učvršćujući mostove našeg prijateljstva sa ovim velikim zemljama kako to samo sport može da čini. Perovo veliko trenersko umijeće i darovitost za rad s mladim ljudima nastavlja da živi kroz generacije sportista koje je stvorio, kroz široki trag koji je ostavio za sobom od Kotora do Pekinga“, kazao je Đukanović.

Istovremeno, kako kaže, sa zahtjevnim trenerskim pozivom, on je i svojim društvenim aktivizmom kontinuirano doprinosio afirmaciji naše mlade države, kao što je to činio i u procesu njene obnove.

„Zajedno s vama Pera žale prijatelji, poznanici i brojni poklonici njegovog velikog sportskog djela u svim sredinama u kojima je radio, svi koji znaju da poštuju takve sportske i ljudske veličine. Ja ću ga pamtiti kao čovjeka izuzetnih ljudskih kvaliteta, iskrenog prijatelja, odanog profesiji, porodici,  i njegovoj Crnoj Gori“, naveo je Đukanović.

Foto: predsjednik.me

NIKŠIĆ PROGNOZA